Concours d’ Elegance belooft veel fraais…

CdE Apeldooorn 2016Het Concours d’élégance Paleis het Loo, heeft alles in zich om een groter succes dan ooit te worden. Naast honderden klassieke auto’s van internationale klasse, 60 klassieke Dino’s en een waanzinnige line-up van Renault, presenteren diverse automerken primeurs in de tuinen van Paleis Het Loo in Apeldoorn. Zo krijgen de mooiste klassiekers gezelschap van de klassiekers van de toekomst. Onder meer Porsche, Alfa Romeo, Fiat, Cadillac en Tesla laten belangrijke nieuwkomers zien.
Naast het internationale concours kent het evenement, dat vanaf nu jaarlijks wordt gehouden, een aantal boeiende thema’s. Eén ervan is 60 jaar Dino. Dit legendarische sportwagenmerk, met zowel Fiat- als Ferraribloed, kent een rijke en veelzijdige geschiedenis die zal worden verteld aan de hand van 60 aanwezige klassiekers met die prachtige naam.
En er komt nog een iconische naam naar Apeldoorn, hoewel we nog niet kunnen zeggen om welk merk het gaat, kunnen we wel verklappen dat autoliefhebbers het debuut van dit bijzondere merk met enthousiasme zullen volgen.

Concours de Elegance 2016-2Er zijn meer moderne auto’s die de aandacht zullen trekken tijdens het tweedaagse evenement. Een aantal merken neemt een nationale of internationale primeur mee naar Apeldoorn. En dat is bijzonder, want meestal zijn dergelijke premières voorbehouden aan de traditionele autoshows in grote beurscomplexen, zoals de AutoRAI. Het heeft er alle schijn van dat met het annuleren van de AutoRAI het concours in Apeldoorn dus wordt aangegrepen om nieuwe modellen te lanceren.

Fiart 124 SpiderGroot nieuws is er uit de Fiat- en Alfa Romeo-hoek. De lang verwachte Alfa Romeo Giulia komt naar Apeldoorn, typisch zo’n auto die alles in zich heeft een klassieker van de toekomst te worden dankzij zijn strakke design en mythische naam. De Giulia wordt geflankeerd door de Fiat 124 Spider, de nieuwe roadster van het Italiaanse merk. Ontwerp en naam zijn subtiele vingerwijzingen naar de legendarische voorganger van ontwerper Tom Tjaarda. De in Amerika geboren ontwerper met Nederlandse roots zal in Apeldoorn worden herenigd met een mooie verzameling klassieke Fiats124 Spider.

Chevrolet-Camaro-1LE-2016-Green and blackExclusief en stijlvol zijn de nieuwe Cadillac CT6 en XT5, gepresenteerd door Cadillac-importeur Nefkens Amersfoort. Deze twee nieuwe Cadillacs nog niet eerder in Nederland te zien en vallen op met hun typische, onderscheidende design. Dat gekoppeld aan de rijke geschiedenis van het merk, maken de CT6 en XT5 het bezichtigen meer dan waard.
Ook uit de Verenigde Staten komen de Chevrolet Camaro en Corvette. De Corvette C7 is alweer de zevende generatie van de iconische sportwagen, die voortborduurt op het concept van zijn voorvaderen: veel vermogen, een krachtige uitstraling en een voor sportwagenbegrippen scherpe prijs. De importeur neemt de extra sportieve R-editie mee die begin dit jaar internationaal debuteerde op de autotentoonstelling van Genève.

Porsche 911RPorsche Centrum Gelderland is niet alleen vanwege de prachtige voorraad nieuwe Porsches of de altijd bruisende bedrijfsleiding het kloppend hart van Porscheminnend Nederland: eind vorig jaar opende het bedrijf als eerste ter wereld een Porsche Classic Center. Om dit feest nog maar eens te vieren, neemt het bedrijf de gloednieuwe Porsche 718 en 911R mee naar Paleis Het Loo. En minstens zo belangrijk: het bedrijf neemt van elke generatie van de 911 RS, sinds 1973 op de markt, een pronkstuk mee. Als extra smaakmaker zal ook de Porsche 918 op de stand te zien zijn.

Het grote aantal primeurs van internationale klasse toont aan dat er in Nederland meer dan voldoende belangstelling is voor een groot jaarlijks autofeest. Het Concours d’élégance Paleis het Loo brengt alle ingrediënten voor autoliefhebbers en hun familie samen. Prachtige klassiekers, de nieuwste supercars, bijpassende lifestyle, muziek en uitstekend eten en drinken op een unieke en koninklijke locatie. Het Concours d’élégance Paleis het Loo heeft dit jaar plaats op zaterdag 2 en zondag 3 juli in de tuinen van Paleis het Loo in Apeldoorn. De toegangskaart van het evenement is inclusief een bezoek aan het paleis.

Lees ook:Concours d’Elegance 2014 – eerste informatie
Lees ook:Lagonda Prins Bernhard naar Apeldoorn…
Lees ook:Plannen voor Concours d’élégance 2016 afgerond.
Lees ook:Nieuwe Alpine naast oude Ferrari’s in Apeldoorn…
Lees ook:Lakens omhoog voor Concours d’Elegance Apeldoorn..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.