Rollende Lexusspierballen op Goodwood

20140627_01_Lexus_RC_F_showt_spierballen_op_Goodwood_Festival_of_SpeedAutoliefhebbers die afgelopen dagen het Goodwood Festival of Speed (26 tot en met 29 juni a.s.) bezochten, zijn getuige geweest van het eerste liveoptreden van de volledig nieuwe ‘performance car’ van Lexus: de spectaculair gelijnde en superkrachtige RC F. Want in tegenstelling tot zijn statische aanwezigheid op eerdere autobeurzen, liett de Lexus RC F dit keer wél zijn spierballen rollen.

De Lexus RC F beleeft tegen het einde van het jaar zijn marktintroductie. De sportcoupé is uitgerust met de krachtigste V8 die Lexus ooit voor een seriemodel ontwikkeld heeft. De 5,0-liter benzinemotor levert een berg vermogen van meer dan 450 pk (meer dan 331 kW) en biedt een reusachtig koppel van meer dan 520 Nm. De indrukwekkende aandrijflijn is gekoppeld aan een Sport Direct Shift (SPDS) acht-traps-automaat, die perfect op het prestatiepotentieel van de RC F is afgestemd.
20140627_02_Lexus_RC_F_showt_spierballen_op_Goodwood_Festival_of_SpeedHet vermogen van de Lexus RC F wordt naar de achterwielen geleid via een Torque Vectoring Differential (TVD). Dit differentieel – een wereldprimeur voor een achterwielaangedreven auto met een voorin geplaatste motor – is mede verantwoordelijk voor de overweldigende rijeigenschappen van de Lexus RC F. De Lexus RC F is het absolute top model van de nieuwe RC coupe, welke zijn Nederlandse debuut maakt in 2015.

Zoals elke berijder van een Lexus, profiteert ook de berijder van een Lexus RC F van de Lexus Red Carpet Treatment. Dat omvat onder meer een haal- en brengservice van de auto bij bijvoorbeeld een grote beurt en vervangend vervoer. Een vaste Lexus servicemonteur kijkt de auto na. Ook wordt na élke servicebeurt de hele auto van binnen en van buiten vakkundig gereinigd.

Lees ook:Spectaculaire Lexus schittert in Geneve
Lees ook:Lexus’ blauwe scheurijzer…
Lees ook:Ook Lexus pakt uit in Parijs….
Lees ook:Nieuwe VW cross-over met hybridetechniek…Cross Coupe!
Lees ook:Nieuwe Lexus GS450h Hybrid

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.