Toch weer een smartforfour??

13C835_07Ook méér dan twee stoelen staan volgens Daimler-Benz borg voor een maximale smart merkbeleving; de smart fourjoy onderschrijft in dat kader dit feit. Het studiemodel heeft alle bekende smart-kenmerken en staat voor puur en zorgeloos rijplezier in de stad. De compacte vierpersoonsauto is de voorloper van een nieuwe smart-generatie en krijgt zijn wereldprimeur op de IAA in Frankfurt.

Geen portieren, geen achterruit en een open dak – de smart fourjoy maakt korte metten met overbodige ballast. Tegelijkertijd biedt deze constructie nieuwsgierigen een niets verhullende blik op het futuristische interieur met zijn opvallende achterbank in de stijl van een loungebank. Daarmee biedt de auto ruimschoots plaats aan vier inzittenden.
Dankzij compacte afmetingen (lengte/breedte/hoogte: 3.494/1.978/1.494mm) en een draaicirkel van 9,1 meter legt de smart fourjoy een wendbaarheid aan de dag die typerend is voor het merk en waarmee hij zijn sterke eigenschappen benadrukt, vooral in de stad. En dankzij de geavanceerde elektrische aandrijving via een 55 kW sterke magneetelektromotor biedt de lokaal emissievrije smart fourjoy pittige rijprestaties zonder schakelvertragingen.

Tal van designelementen refereren aan de eerste generatie smart-modellen. Daartoe behoren onder andere de extreem korte overhangen, de wielen die op de uiterste hoeken zijn geposteerd, de in de robuuste tridioncel geïntegreerde achterlichten en de ronde vormen van het instrumentarium.

13C835_09Het studiemodel laat zien dat smart weer iets volwassener wordt. De driedimensionale styling van het prominente front maakt de auto tot een zeer expressieve verschijning die passanten trakteert op een verfrissende glimlach die zowel vriendelijk als assertief overkomt. Op de voorgrille prijkt trots het grote merkembleem. De honingraatstructuur van de luchtinlaten aan de voorkant en de bolle, sensuele lijnen van het koetswerk benadrukken de familieband met de studiemodellen smart for-us (Detroit 2012) en smart forstars (Parijs 2012).

Het zou leuk zijn als smart in staat zou blijken om alsnog haar gamma te verbreden zoals het ooit deed met de wat minder geslaagde forFour, maar zeker ook met die leuke coupe en cabrio. Dat waren (en zijn( aansprekende modellen die het merk meer inhoud kunnen geven dan alleen nu met die pietepeuterige forTwo. We wachten de ontwikkelingen maar even af…

Lees ook:smart brengt elektrische pick-up
Lees ook:Smart ook op twee wielen actief…
Lees ook:Opel ADAM, meer dan een stadsflitser..
Lees ook:Smart gaat voor elektrisch….
Lees ook:Smart laat facelift zien..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.