Ampera doet het bij ons best…

Opels semi-elektrische auto, de Ampera, staat volgens de laatste omzetcijfers (januari – oktober 2012) nog steeds aan de top van de Europese liga voor personenauto’s van dit type. De Opel Ampera (‘Auto van het Jaar 2012’) neemt meer dan 21 procent van het marktaandeel voor zijn rekening in het Europese EV-segment. Hij blijft naar alle verwachtingen de algemene leider in dit segment voor heel 2012.

Het sterke Europese marktaandeel van de Ampera blijkt uit zijn koppositie in verschillende belangrijke Europese markten. In Nederland steeg het marktaandeel met maar liefst 66%. In Duitsland blijft hij aan de leiding met een ruime marge (een aandeel van 28%) en hetzelfde geldt voor België (22%) en Zwitserland (31%). Overigens doet die Ampera het relatief gezien in Nederland beter dan in thuisland Duitsland. Het belastingstelsel in ons land bevoordeelt wagens als deze en dat helpt om een aantal leaserijders in de bijzondere Opel te krijgen. Nog altijd is de verkoop in aantallen verkochte eenheden, bescheiden uiteraard.

Hoewel de totale EV-omzet in Europa met ongeveer 130 procent gestegen is in één jaar tijd (januari – oktober 2011 versus januari – oktober 2012), worden de in het verleden opgestelde verwachtingen van de marketingexperts in de sector niet gerealiseerd. De verkoop van elektrische voertuigen verschilt sterk van markt tot markt. Terwijl in Duitsland slechts 1 van elke 1.000 verkochte auto’s een elektrisch voertuig is, is dat voor buurland Oostenrijk al 3 op de 1.000, voor Frankrijk 5 en voor Nederland 8 op de 1.000. De Europese koploper in relatieve zin is Noorwegen, waar 30 van de 1.000 geregistreerde voertuigen elektrisch zijn. Ondanks de moeilijke marktomstandigheden slaagde Opel erin de Europese verkoop van zijn Ampera minstens tweemaal zo sterk te doen groeien, in vergelijking met de algemene Europese groei van de EV-markt.
In november kondigde Opel al aan dat het zijn klantenbestand voor de Ampera meer dan verdubbeld had in zes maanden tijd in heel Europa, van ongeveer 700 in maart tot bijna 2.000 in oktober. Dat is een stijging van meer dan 180 procent.

Lees ook:Opel had een goede januarimaand
Lees ook:Opel miljonair
Lees ook:Verkoop nieuwe personenwagens krijgt fikse tik…
Lees ook:Opel draait goed in 2016…
Lees ook:Opel blijft maar groeien…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.