Monsterlijk mooie Mercedes!

Mercedes-Benz introduceerde onlangs de SLS AMG Coupé Black Series. Een krachtpatser met een vermogen van 464 kW/631 pk, een totaalgewicht van slechts 1.550 kg en een zeer sportief en voor de liefhebber mooi ontwerp. Prestaties zijn uiteraard op hoog niveau. De sprint van 0-100 km/h duurt slechts 3,6 seconden en de topsnelheid ligt bij 315 km/h. Dat zijn snelheden waarmee je een Boeing 747 van de grond kunt tillen. Het AMG RIDE CONTROL Performance onderstel draagt evenals de AMG SPEEDSHIFT DCT 7-traps sporttransmissie en het nieuwe elektronische AMG-sperdifferentieel bij aan optimale dynamiek. Het AMG Aerodynamica-pakket is als optie leverbaar.

Dé inspiratiebron voor de nieuwe SLS AMG Black Series is de succesvolle SLS AMG GT3-racewagen. De vermogenstoename van de potente motor is bereikt door onder meer een verhoging van het maximale toerental (van 7.200-8.000 tpm), een gewijzigde aansturing van de kleppen met nieuwe nokkenassen, een sterk gewijzigde luchtinlaat en een verhoging van de maximale inspuitdruk. Ook beschikt het nieuwe topmodel over andere krukaslagers, gemodificeerde oliekanalen in de krukas en een gewijzigd carter. Ook is de complete olie- en waterkoeling van motor en transmissie verder geoptimaliseerd. De AMG V8 is via een een gasdrukdemper met de carrosserie verbonden. Deze demper voorkomt dat kantelbewegingen van de motor aan het koetswerk worden doorgegeven. De V8 voor de SLS AMG Black Series wordt met de hand gebouwd volgens het ‘one man, one engine-principe’. De Super-Benz overtuigt door zijn sportieve gretigheid en ook door het speciale titanium AMG-uitlaatsysteem (13 kg lichter dan het reguliere SLS AMG-uitlaatsysteem) is de sound indrukwekkend.

De belangrijkste technische gegevens: SLS AMG Coupé Black Series
Motorinhoud 6.208 cm³
Boring x slag 102,2 x 94,6 mm
Compressieverhouding 11,3 : 1
Vermogen 464 kW (631 pk) bij 7.400 tpm
Max. koppel 635 Nm bij 5.500 tpm
Max. toerental 8.000/min
Motorgewicht (droog) 205 kg
Gemiddeld brandstofverbruik (NEFZ) door de bank genomen:13,7 l/100 km
CO2-uitstoot 321 g/km
Acceleratie 0-100 km/h 3,6 s
Topsnelheid 315 km/h

De SLS AMG Black Series is gebouwd volgens de AMG Lightweight Performance-filosofie waarbij consequente gewichtsbesparing centraal staat. Daardoor weegt de ‘Black Series’ slechts 1.550 kg; hij is 70 kg lichter dan een reguliere SLS AMG. Het specifieke vermogen bedraagt 2,45 kg/pk – nooit eerder behaalde een Black Series-model een dergelijke gunstige waarde. De gewichtsbesparing komt vooral door de toepassing van lichtgewicht materialen. Veel carrosseriedelen waaronder motorkap, scheidingswand achter de stoelen en dwarsversterkingen zijn gemaakt van met koolstofvezel versterkte kunststof. Een auto die alle normale uitgemonsterde weggebruikers deemoedig naar de rechterbanen van de snelwegen doet verbannen. Al was het maar om even een blik te kunnen werpen op die brullende ster die voorbij komt zetten.

Lees ook:McLaren geeft naam aan nieuw model…
Lees ook:McLaren blijft roots trouw…
Lees ook:Super-Mercedes voor weinigen weggelegd
Lees ook:Bloedsnelle CLS/AMG bij Mercedes….
Lees ook:Extra sportieve Mercedes Coupe….met dank aan AMG!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.