Mooie prijs voor Mercedes GL

De nieuwste generatie van de Mercedes-Benz GL-Klasse heeft in Amerika de prestigieuze Motor Trend Sport/Utility of the Year award gewonnen. Deze prijs wordt elk jaar uitgereikt door het populaire autotijdschrift Motor Trend Magazine. De nieuwe GL-Klasse liet elf SUV‘s die ook het afgelopen jaar op de markt zijn gekomen met grote voorsprong achter zich. Het is niet voor het eerst dat Mercedes-Benz de award in ontvangst neemt. In 2007 werd de eerste generatie van de GL-Klasse onderscheiden.
Motor Trend beoordeelt sinds 1999 auto’s die in het voorafgaande jaar op de markt zijn gekomen op criteria waaronder design, techniek, efficiency en veiligheid. De GL-Klasse scoorde op alle gebieden het hoogst. Daarnaast blonk de nieuwe SUV volgens Motor Trend ook uit in off-road gebruik en de premium afwerking van het interieur.
Mercedes-Benz bouwt de nieuwe GL-Klasse in het Amerikaanse Tuscaloosa, Alabama. De auto is daar onbetwist marktleider in zijn segment met een marktaandeel van zo‘n 30%. Naast de GL-Klasse levert Mercedes-Benz wereldwijd ook de GLK-Klasse (compacte SUV), de G-Klasse en de populaire M-Klasse. De prestigieuze award van Motor Trend is een bevestiging van het feit dat de nieuwe GL-Klasse dé maatstaf in het segment van de grote SUV’s is. Niet voor niets wordt het model gezien als de S-Klasse onder de SUV’s.

Lees ook:Mercedes A Klasse geliefd bij internetters…
Lees ook:Mooie titel voor Mercedes ‘A’..
Lees ook:Mercedes B-Klasse komt goed aan…
Lees ook:Prijzen voor Mercedes-Benz
Lees ook:Mercedes krijgt prestigieuze prijs voor haar Vito…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.