Focus met powershift-automaat

De nieuwe Ford Focus. uitgerust met een 125pk/92kW sterke 1.6-liter Ti-VCT-benzinemotor, kan nu ook worden gespecificeerd met de Ford PowerShift-zesversnellingsbak met dubbele droge koppeling.
Het is voor het eerst dat de geavanceerde PowerShift-transmissie met dubbele droge koppeling wordt toegepast in de Europese modellen van Ford. Deze transmissie is de opvolger van de conventionele automatische vierversnellingsbak met koppelomvormer die leverbaar was op de vorige Focus.
De PowerShift-transmissie levert, ten opzichte van de automaat die hij vervangt, een aardige bijdrage tot het verlagen van het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot. Daarnaast staat de transmissie garant voor een responsievere, geraffineerdere rijervaring. Vergeleken met de 100-pk sterke 1.6-liter automaat in de vorige Focus, ligt de CO2-uitstoot van de nieuwe Focus 1.6-liter met PowerShift transmissie 19% lager en komt nu uit op 149 g/km. Het brandstofverbruik ligt gemiddeld op 6,4 liter/100 km. Daarnaast is de acceleratie van 0 – 100 km/u teruggebracht van 13,6 tot 11,7 seconde.
De PowerShift-transmissie is gebaseerd op een efficiënte, handgeschakelde transmissie, en mist het extra gewicht en de complexiteit van de koppelomvormers, een planetaire versnellingsbak en oliepompen van conventionele automatische transmissies. Met de elektronisch gestuurde dubbele koppeling kan snel en soepel van versnelling worden gewisseld, zodat er een naadloos overlopend koppel aan de wielen wordt geleverd.

De 125 pk/92kW sterke Ford Focus 1.6 Ti-VCT met PowerShift-transmissie is per direct te bestellen bij de Ford-dealers. De vanafprijzen zijn:

Ford Focus Trend 1.6 Ti-VCT PowerShift hatchback/sedan € 24.495,-
Ford Focus Titanium 1.6 Ti-VCT PowerShift hatchback/sedan € 26.995,-
Meerprijs Wagon € 600,-

Lees ook:Focus Tournier in beeld
Lees ook:Ford komt met aantrekkelijk actiemodel; Fiesta Style!
Lees ook:Hyundai presenteert de nieuwe i30
Lees ook:Ford geeft prijzen voor S-Max en Galaxy
Lees ook:Snelste Mondeo en S-Max ooit…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.