AutoRAI 2009 – even wennen aan nieuwe formule!

De duurste sportwagen op de AutoRAI 2009 is de Bugatti Veyron Hermes met een prijskaartje van 2,5 miljoen Euro!

De duurste sportwagen op de AutoRAI 2009 is de Bugatti Veyron Hermes met een prijskaartje van 2,5 miljoen Euro!

De AutoRAI heeft een complete metamorfose doorgevoerd en als u mij nu vraagt wat ik er van vind moet ik eerlijk zeggen dat ik er aan de ene kant enorm aan moest wennen, maar dat het aan de andere kant wel weer leuk is en zeker baanbrekend. Geen grote merkenstands meer, maar met zeevrachtcontainers opgebouwde dorpen waar tussen de verschillende modelgroepen van auto’s zijn uitgestald. Je moet even zoeken, het is soms zelfs even puzzelen, maar uiteindelijk blijken alle deelnemende fabrikanten ruim vertegenwoordigd.

Links en rechts stonden toch nog wat Cadillacs uitgestald...met dank aan de RAI-organisatie

Links en rechts stonden toch nog wat Cadillacs uitgestald...met dank aan de RAI-organisatie

Ook de merken van Kroymans, dit met dank aan een garantiefonds van de RAI, waardoor Cadillac, Saab, Kia en Jaguar, zij het bescheiden, toch zichtbaar zijn. Soms mis je een primeur en er zijn net even te veel merken niet aanwezig die soms wat kleur en sfeer geven aan de tweejaarlijkse RAI, maar toch heb je nergens het gevoel dat de RAI minder groot is dan anders. Hoewel, op een punt wel. In de zijhal naast de Europahal stonden altijd van die leuke kleine stands van aanbieders met soms de meest wonderlijke producten. Die zijn er wel, maar staan nu zo verspreid over alle hallen dat het niet echt gezellig meer is. Hoe dan ook, er staat meer dan voldoende nieuws om de bezoekers die vast weer in drommen naar Amsterdam zullen afreizen, te vermaken.

AutoRAI 2009 biedt heel veel voor de liefhebber van sportwagens als deze Lamborghini Gallardo Spider

AutoRAI 2009 biedt heel veel voor de liefhebber van sportwagens als deze Lamborghini Gallardo Spider

Die komen vast aan hun trekken als ze kijken naar de sportwagens, vrijwel zonder uitzondering uitgerust met een felrood ‘G’ label, maar zo prachtig om te zien. Het wemelt op de AutoRAI 2009 van de Lamborghini’s, de Aston Martins, Ferrari’s en ga zo maar door. Zelfs een Bugatti Veyron Fbg Hermes mankeert niet. Voor een slordige 2,5 miljoen is die uw eigendom. Draagt u ook nog eens iets van vier ton af aan de Nederlandse schatkist. Maar dan heb je ook iets.

De nieuwe Suzuki Alto, hier als vijfdeurs, trekt vast weer veel kopers door de messcherpe vanafprijs...

De nieuwe Suzuki Alto, hier als vijfdeurs, trekt vast weer veel kopers door de messcherpe vanafprijs...Ook het interieur van de nieuwe Alto ziet er keurig netjes verzorgd uit....

Van een heel andere orde is de nieuwe Suzuki Alto. Deze in India gebouwde kleine Suus ziet er top uit en is ook van binnen heel wat beter afgewerkt dan ik mij van vroegere edities kan herinneren. En, opvallend, er is achterin voldoende plek voor twee volwassenen van het soort dat ik ben, 1 met 85 lang en een kilo of tachtig schoon aan de haak. Een prestatie voor een auto die al in de showroom staat voor slechts € 7.999,- en wordt geleverd met het zeer groene ‘A’ label.

Dringen voor een shot van de nieuwe Focus RS

Dringen voor een shot van de nieuwe Focus RS

Groen was ook de Ford Focus RS waarvoor zelfs tijdens de persdag vandaag onder journalisten zoveel belangstelling bestond dat ik er als enige auto op de hele tentoonstelling voor in de rij moest gaan staan om hem op de digitale plaat te zetten. Ook een leuke nieuwkomer is de Kia Soul. Het is een vlot ogend ding, dat ook nog eens goed moet rijden volgens de verhalen die mij bereikten. Dat laatste geldt zeker ook voor de iets minder uitbundige Toyota Urban Cruiser die over enkele dagen in de showrooms van de Nederlandse dealers zal staan.

De Opel Insignia Tourer is een fraaie wagen. Hier meteen met kenmerkende dakdragers...

De Opel Insignia Tourer is een fraaie wagen. Hier meteen met kenmerkende dakdragers...Heel modern interieur bij de nieuwe Insignia.....stoelen zitten prima!

En als het gaat om een ‘leuk’ ding, ik vond zelf de nieuwe Opel Insignia Combi wel iets hebben. Het oogt allemaal ‘dik’ en hoe raar dat moge klinken, on-Opel-achtig. En verder is het allemaal milieu wat de klok slaat. Hybride-modellen, zuinig motoren, minder brandstofverbruik, vrijwel ieder merk is er druk mee doende. En die auto’s staan nu allemaal bij elkaar en zijn goed met elkaar vergelijkbaar. En dat is wel zo handig. Ook al was het even zoeken vandaag. In hierna geschreven blogs kom ik nog op wat specifieke facetten terug van de morgen officieel gestarte AutoRAI 2009.           

 

 

 

Lees ook:AutoRAI 2015 – ruim, licht, fraai, groots – aanrader!
Lees ook:Voldoende snelle jongens op de AutoRAI
Lees ook:Geen AutoRAI 2017 meer…
Lees ook:De AutoRAI van start: Minder auto.blog berichten
Lees ook:Volgend jaar toch weer een AutoRAI?

3 reacties op “AutoRAI 2009 – even wennen aan nieuwe formule!

  1. Edith

    Dank je voor deze log Leo, mooie foto’s (zelf geschoten?)) Ik laat het vanavond aan manlief hier lezen, want we hadden het er van de week over of de Suzuki Alto niet wat voor ons zou wezen? Nieuw en toch te betaalbaar
    Man moet hier toch eens meer gaan neuzen,volgens mij staat hier alle informatie die er maar te vinden is over auto’s.
    Mijn komplimenten voor je verslag want zelfs ík begrijp het!;)

      /   Beantwoorden  / 
  2. Leo

    @Edith – Dank voor je complimenten. IK probeer het ook zo leesbaar mogelijk te beschrijven allemaal. Overigens heb ik 120 foto’s geschoten op de RAI en daarvan zal ik een deel zeker hier nog gaan gebruiken….

      /   Beantwoorden  / 
  3. wim

    onoverzichtelijk, vooral als je zoals ik voorkeur hebt voor bepaalde merken, die nu her en der opgezocht moeten worden. Daarom zijn de stands minder mooi en zijn er weinig of geen verkopers.
    In het verleden heb ik wel eens een auto gekocht, maar nu is het zelfs moeilijk om een folder te krijgen.Kortom met deze opzet kom ik niet weer.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.