Volkswagen trekt doek af van de Passat Coupé

Volkswagen Passat CoupéVolkswagen heeft in Amerika op de North American International Auto Show (NAIAS) hun nieuwste model getoond aan de pers. De Passat Coupé die volgens sommige geruchten ook wel Passat CC gaat heten is een 4 deurs Coupé ala Mercedes CLS. Naast dat het een vierdeurs wagen is, is het ook een vier persoonswagen. Volkswagen heeft er namelijk voor gekozen de achterbank uit twee kuipstoelen te maken zodat er slechts plaats is voor twee. En dat terwijl de wagen 4 cm breder is al de gewone Passat. Het komt natuurlijk door de aflopende daklijn. Ook is de wagen in totaal 5 cm lager.

Onder de kap van de Passat Coupé vinden we een breed assortiment van motoren. Zo komt er een 1.8 TSI met 160 pk, een 2.0 TFSI met 200 pk en een 300 pk sterke 3.6 liter V6. Ook zullen er twee diesels beschikbaar worden, namelijk de 2.0 TDI met 140 of 170 pk. Als versnellingsbak zal ook de gloednieuwe 7 traps DSG bak beschikbaar zijn.

De Passat Coupé zal naar verwachting halverwege dit jaar leverbaar worden. De prijzen zijn nog niet bekend, maar zullen ruim boven de prijzen van de gewone Passat zitten.  

Lees ook:Audi introduceert de nieuwe A5 Coupé
Lees ook:BMW 1-Serie Coupé
Lees ook:Nieuwe Passat; klasse hoger!
Lees ook:Wallpapers: Land Rover Range Rover Sport
Lees ook:Is dit de nieuwe Passat CC?

2 reacties op “Volkswagen trekt doek af van de Passat Coupé

  1. Djivy

    Bovenvermelde ‘geruchten’ werden onerhand door Volkswagen bevestigd: dit wordt de Passat CC.

    Maar geen kat die weet waar dat voor staat. Al kan je dit bezwaarlijk een coupé noemen, tenzij je het Groene Boekje wil gaan herschrijven…

      /   Beantwoorden  / 
  2. tweedehands auto's

    Lijkt ons een auto typisch voor de Amerikaanse markt,laat m maar naar Europa komen!
    Liefhebbers genoeg!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.