Koenigsegg CCXR prototype gecrasht

Top Gear Koenigsegg CCXRDat is hem. De Koenigsegg CCXR. Het enige rijdende exemplaar ter wereld van de bi-fuel versie van de Koenigsegg CCX. Gecrasht in Engeland, tijdens een ritje in de naam van…Top Gear.

Al eerder wist The Stig een "gewone" CCX te crashen tijdens het afleggen van de beruchte "timelap". Dit keer is niet een medewerker van het beroemde autoprogramma de schuldige, maar een technicus van Koenigsegg zelf.

De technicus was samen met een medewerker van het Top Gear Magazine een ritje op de openbare weg gaan maken om te laten zien wat dit monster in huis heeft. Dit is namelijk geen milieu-gietewollensokken-versie van een sportwagen, dit is een nog geweldigere wagen dan de gewone CCX. Deze bi-fuel versie heeft wel 1018PK!  Verder is deze versie nog lichter door meer gebruik van carbonfiber en magnesium.

Maar helaas, nu niet meer dus. De Koenigsegg CCXR is total loss. Op de Top Gear Magazine Website kun je er meer over lezen. Met de veiligheid van de Koenigsegg is overigens niets mis, want beide heren kunnen het nog lachend navertellen. Lachend als een boer met kiespijn.

Lees ook:60 Jaar Ferrari: 60 Top Gear Magazine Covers
Lees ook:Wallpapers: Koenigsegg CCX
Lees ook:Officieel onthuld: Lamborghini Gallardo Superlegga
Lees ook:Extreme Koenigsegg: CCXR Special Edition
Lees ook:Eerste foto’s Ferrari F430 Scuderia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.