Online autodieven

Je tweedehandsje verkopen doe je tegenwoordig via internet; er zijn onnoemlijk veel sites waarop je de auto kunt plaatsen. En het blijkt effectief. Gemiddeld is de online statijd van een auto zo’n 20 dagen, heeft men bij Heliview berekend. Maar verschil in sites is er wel. Bovendien: ook het dievengilde is online actief!

Autokompas meldt dat Autotrader en Markplaats het hoogste rapportcijfer krijgen van respondenten die de afgelopen twee jaar een auto kochten via een autosite. Waar de andere autosites hier marginaal onder liggen, valt op dat Marktplaatsconcurrent Speurders niet verder dan 6,7 scoort, alleen de site 2dehands scoort met een 6,6 lager.

De gemiddelde vraagprijs bedraagt 5.705 euro, terwijl uit het onderzoek blijkt dat de gemiddelde verkoopprijs van de verhandelde auto’s 4.987 euro is. Oftewel, gemiddeld genomen weten online kopers een forse korting te bedingen.

Dat er ook gevaren kleven aan het online kopen van auto’s, lezen we vandaag op Zibb.nl. Een bende oplichters bieden goedkope tweedehands voertuigen op internet aan – fake auto’s want de bende kopieert foto’s van andere advertenties en voorziet de voertuigen van een ander kenteken. Kopers die reageren krijgen direct afbeeldingen toegestuurd van kentekenpapieren om ze te overtuigen dat ze de aanbieder kunnen vertrouwen. Uiteindelijk moeten ze een voorschot betalen bij een ‘onafhankelijke partij’. Naar hun aankoop kunnen ze vervolgens fluiten.

Lees ook:Weer een vergelijkingswebsite
Lees ook:Dacia gaat online….
Lees ook:Suzuki krijgt compliment Consumentenbond..
Lees ook:Autokopers vertrouwen minder op internet…
Lees ook:Euro 6 motoren en meer hightech voor de VW Beetle

Eén reactie op “Online autodieven

  1. Open Handel

    Dat deze soort dieven begonnen zijn op die manier te opereren, was te verwachten en is een ernstige ontwikkeling. Maar het is altijd aan de koper zelf om (vooral) alert te zijn, zeker betreffende de aankoop via het internet.
    Goed lezen hoe die mensen reageren op een vraag in een e-mail, is 99% van het werk om zo’n oplichter te ontmaskeren.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.