Facelift Skoda Fabia op komst

De Skoda Fabia krijgt een corrigerende facelift.... foto: ICD AMS

De Skoda Fabia krijgt een corrigerende facelift.... foto: ICD AMS

Skoda draait in de meeste markten nog wel ‘aardig’. Naar eigen zeggen door vooral het succes van de Octavia en de Superb, in iets mindere mate door de kleinere Fabia, die ondanks een breed gamma aan modellen toch wat minder goed aankomt dan zijn voorganger. Ook in ons land blijven de verkopen van de Fabia achter bij die van het eerste model, dat soms niet aan te slepen leek. Veel van die uitblijvende verkopen zijn wellicht terug te voeren naar de toch wat gewaagde styling van het model, sterk afgeleid van de Roomster, een auto met wel heel bijzonder lijnen. Skoda gaat de Fabia nu licht retoucheren. Er komen wat anders gevormde achterspoilers op de auto, onder de bumper daar, waardoor de ‘kont’ iets dikker wordt. Ook het front zal worden aangepast, waarbij ook de koplampunits een andere vorm gaan krijgen. Geliktijdig met de facelift komt de Fabia RS naar alle waarschijnlijkheid op de markt. Deze loeisnelle versie van de Fabia werd al in een conceptvorm (Fabia Sport Design) aan het publiek getoond tijdens de AutoSalon van Geneve dit afgelopen voorjaar. Volgens berichten in Duitse media komt de Fabia facelift tijdens de IAA in september als primeur op de Skoda-stand daar te staan en start delevering kort daarna. Het is voor Skoda te hopen dat de facelift de kritiek op deze tweede editie van de succesvolle Fabia zal weg weten te nemen. Het is nog niet geheel duidelijk of ook de ruimere Fabia Combi direct een facelift zal krijgen. De Tsjechen maken nog wel eens onderscheid tussen deze twee modellen.

Lees ook:3 miljoenste Fabia bij Skoda!
Lees ook:Skoda komt met flink wat nieuws
Lees ook:Fabia online te koop
Lees ook:Heerlijke reclame van de Skoda Fabia
Lees ook:Eerste foto facelift Mercedes SL!

5 reacties op “Facelift Skoda Fabia op komst

  1. Franck

    Over hoeveel pk hebben we het in het geval van de Fabia RS?

      /   Beantwoorden  / 
  2. ronald

    vooral de combi is niet om aan te zien , hopelijk gaan ze ook snel de oude motoren vervangen !!

      /   Beantwoorden  / 
  3. Fosseprez

    De Skoda Fabia, 1 en 2 .

    Ik ben een trotse bezitter van een model van Skoda, dit is nu ondertussen wel het 2de model van de Fabia.

    De eerste heb ik ook lang mee gereden 6 jaar, het was een goede wagen, gebruikt voor te verhuizen en te reizen.

    De tweede en dit is het huidige model van de Fabia is ook een goede wagen, nu zeker sind er die winter van 2009 en 2010 geweest is. Een heel veilige wagen, verbruik ligt meestal zo rond of onder de 5 liter, en dit is jawel een 1,9tdi Diesel een vernieuwde motor ten opzichte van de vorige Fabia, die verbruikte meer ondanks dat die lichter was. En die dat ik nu heb is zwaarder het is een break, en vind hem persoonlijk een heel mooi wagen, de achterlichten doen een beetje denken aan de renault Laguna model 2 van 2003. Vind zelfs niet dat de Fabia moet hernieuwd worden, om te vernieuwen. Laat ze maar verder doen zoals ze bezig zijn. In België ziet men van de break heel veel modellen en dit valt me vooral op omdat Renault ook een concurrent heeft voor de Fabia, de Clio Grandtour, die is veel duurder dan de Fabia, en minder mooi, dus Skoda mag verder doen lijk ze bezig zijn.

    Vorig model van mij had 160 000 km op 5,5j nu doe ik er iets minder maar dit zal wel veranderen, heb er een dikke 30 000 km op 1,3 dus goed.

    Zo dit was het.

      /   Beantwoorden  / 
  4. Leo

    @Fosseprez – De Fabia 1.9TDi Combi doet ook in de eerste serie 5ltr/100km bij 110km per uur hoor. Uit eigen metingen weet ik dat vrij precies. Tijdens een testrit in Duitsland deden we 3ltr/10km gemiddeld. Of dat ook met de huidige Fabia TDi zou kunnen weet ik niet maardie kans is redelijk groot. OP de tweede generatie is veel kritiek gekomen t.a.v. het uiterlijk. Waar de eerste Fabia juist op dat punt goed werd verkocht in NL is dat bij de tweede reeks een stuk minder. Een facelift lijkt dus wel handig…

      /   Beantwoorden  / 
  5. Leo

    3ltr/100km uiteraard……excuses voor de tikfout…

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.