Skoda – 15 miljoen auto’s als VW-partner…

Skoda - 15 miljoen auto s als partner VWŠKODA heeft sinds de start van de samenwerking met Volkswagen vijftien miljoen auto’s geproduceerd. Dit feit wordt door de twee ondernemingen gevierd als mijlpaal. Sinds de toetreding tot de Volkswagen Group in 1991 heeft ŠKODA zich ontwikkeld van een bedrijf dat Europees beperkt succesvol was tot een wereldspeler die in meer dan honderd markten is vertegenwoordigd. In het afgelopen jaar heeft ŠKODA een nieuw afzetrecord gevestigd met 1.126.500 voertuigen.

ŠKODA heeft de afgelopen 25 jaren geschiedenis geschreven door uit te groeien tot volumemerk. Toen het merk in 1991 toetrad tot de Volkswagen Group, verkocht het bedrijf op de Tsjechische markt slechts één model, de Favorit, en bouwde daarvan zo’n 170.000 auto’s per jaar. Het aantal geproduceerde ŠKODA’s is in 2016 gestegen tot 1.126.500 exemplaren; alleen al de eerste vijf maanden van dit jaar leverde het merk een recordaantal auto’s af van 480.000 exemplaren. Tegenwoordig heeft ŠKODA zeven modelseries met veertig verschillende varianten in alle belangrijke segmenten. De nieuwe ŠKODA KODIAQ markeerde in februari de start van ŠKODA’s omvangrijke SUV-offensief. Dat krijgt binnenkort een vervolg met de productie van de compacte SUV KAROQ. Vooral de ŠKODA OCTAVIA heeft een groot aandeel van de vijftien miljoen geproduceerde auto’s voor zijn rekening genomen. Sinds de introductie van het eerste exemplaar in 1996 hebben al 5,6 miljoen kopers voor een model uit de OCTAVIA-reeks gekozen, gevolgd door de ŠKODA FABIA met vier miljoen eenheden en de ŠKODA SUPERB met meer dan een miljoen afnemers.

Favorit 1989 witŠKODA produceert de auto’s naast de hoofdlocatie in het Tsjechische Mladá Boleslav ook nog in fabrieken in Kvasiny en Vrchlabí. Daarnaast lopen modellen voor de lokale markt van de band in China, India, Rusland en komt o.a. de Citigo samen met de vergelijkbare VW UP! en Seat Mii uit Slowakije. Skoda en VW geven geen cijfers over het aantal geproduceerde auto’s bij Skoda van voor de samenwerking met elkaar, maar vermoedelijk heeft Skoda van de 1000MB/S100/120-reeks ook ruim meer dan een miljoen auto’s gebouwd en zijn ook van andere modellen onder eigen naam uitgebracht best aardige aantallen geproduceerd. De autogeschiedenis van het Tsjechische merk reikt al terug naar 1905.

Lees ook:Skoda ligt op koers; 17 miljoen auto’s geproduceerd!
Lees ook:ŠKODA passeert mijlpaal van 20 miljoen geproduceerde auto’s…
Lees ook:Skoda; al 12 miljoen auto’s uit hoofdvestiging Mlada Boleslav
Lees ook:ŠKODA blijft maar groeien…..
Lees ook:Ook Skoda gaat elektrische modellen bouwen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.