McLaren voor jonge zelfbouwers

McLaren Lego 1Nog voordat de eerste exemplaren op de openbare weg verschijnen, heeft de nieuwe McLaren 720S al een echte cultstatus bereikt: het model vergezelt vanaf begin juni de legendarische McLaren P1 TM in de LEGO® Speed Champions collectie.

McLaren Lego 2De LEGO Speed Champions McLaren 720S wordt vergezeld door een miniatuur auto-ontwerper en een tekentafel, compleet met koffiekopje, originele designschets en een 3D-geprinte modelauto. Het speelgoed is vanaf 1 juni overal te koop. Legobouwers vanaf 7 jaar, maar natuurlijk ook oudere supercarfans kunnen hun eigen ontwerptalent loslaten op het prachtige miniatuur, om vervolgens een racehelm op te zetten en van ontwerper in coureur te veranderen. Het lijkt eenvoudig, maar in werkelijkheid was het een behoorlijke klus om het aerodynamische, shrinkwrapped ontwerp van de McLare n 720S te vertalen naar een goed gelijkend model. De ontwerpers van LEGO zijn er een jaar mee bezig geweest. Het resultaat is vanaf juni bij Louwman Exclusive te zien en te koop.

McLaren Lego 3De echte McLaren 720S werd vorige maand onthuld op de Internationale Autotentoonstelling van Genève, en is de basis van de tweede generatie McLaren Super Series. De 720S is de nieuwe standaard in het supercarsegment en wordt aangedreven door een nieuwe, twinturbo 4,0 liter V8-motor met 720 pk. Hij accelereert van 0 tot 200 km/u in slechts 7,8 seconden en bereikt een topsnelheid van 341 km/u. De McLaren 720S in de LEGO Speed Champions-collectie zal ongeveer 15 euro kosten en dat is een stuk minder dan het origineel: de echte 720S kost in Nederland 307.700 euro incl. btw en bpm. Louwman Exclusive in Utrecht verwacht de eerste exemplaren af te leveren in juni. Op dat moment ligt ook het LEGO-model in de vitrines bij Louwman Exclusive.

Lees ook:McLaren verovert Apeldoorn
Lees ook:Ford gaat voor LEGO
Lees ook:McLaren bij Louwman
Lees ook:Mooie schaalmodellen bij McLaren…
Lees ook:McLaren maakt Pinksteren extra zonnig…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.