Extra verzekering bij tweedehands vaak handige aanvulling…

BCA Klassiekerveiling 2Wie in Nederland een auto bezit, is verplicht een verzekering voor wettelijke aansprakelijkheid (WA) af te sluiten. Veel mensen breiden die verzekering uit met een allriskdekking. Dan is de auto ook verzekerd voor diefstal en schade. Maar wat in het geval van een onverwachte, dure reparatie kort na aanschaf? Daarvoor is een reparatieverzekering van Autogarantie.nl af te sluiten, waarmee risico op hoge kosten in de werkplaats wordt uitgesloten.

Dat het verplicht is om een auto te verzekeren voor wettelijke aansprakelijkheid, weet iedere automobilist. Logisch, want hoe voorzichtig je ook bent, een ongeluk komt altijd onverwacht en zelfs een kleine aanrijding kan grote financiƫle gevolgen hebben. Om die reden vullen veel auto-eigenaren de WA-verzekering aan met een allriskdekking. Ook de schade aan de eigen auto is dan verzekerd, net als diefstal of schade door storm en brand. Wel zo verstandig, want na aanschaf van een andere auto is de spaarpot meestal leeg. En de meerkosten voor een allriskverzekering zijn te overzien.

Wie maximale zekerheid wil, doet er goed aan om bijvoorbeeld de reparatieverzekering van Autogarantie.nl af te sluiten. Dan zijn ook grote reparaties aan bijvoorbeeld versnellingsbak of motor gedekt. Handig als een gebruikte auto zonder garantie wordt gekocht van het autobedrijf of van een particulier. Van de 1.85 miljoen occasions die jaarlijks worden verhandeld, gaat het in 41 procent van de gevallen om een transactie tussen particulieren (bron: BOVAG, 2015).

Particuliere transacties kennen geen garantie. Althans tot voor kort kon de koper nergens op terugvallen als hij werd geconfronteerd met een vervelend defect en een torenhoge rekening. Met de reparatieverzekering van Autogarantie.nl kan nu ook de particulier kopen en verkopen met garantie. De verzekering is er voor auto’s tot elf jaar oud en dekt defecten binnen zes of twaalf maanden na aanschaf. De premie is verrassend scherp en de verzekering is af te sluiten binnen zeven dagen na aanschaf van de auto. Maximale zekerheid dus voor iedereen die zorgeloos wil autorijden.

Lees ook:Garantie voor particuliere auto(ver)kopers…
Lees ook:Garantie op tweedehands auto’s behoeft geen discussie…
Lees ook:Nu ook garantie bij zelf verkopen occasion particulieren…
Lees ook:Autoverzekering
Lees ook:Kies de juiste verzekering

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.