Grootste Austin-museum moet sluiten…

Austin taxi 1933 - advertisingHet is nog maar een jaar of tien geleden officieel geopend, nu dreigt de sluiting. Het Austin Museum gevestigd in Denemarken door een muzikant met een Austin-tik moet haar collectie verkopen. Niet omdat er geen belangstelling voor zou bestaan, of omdat het museale karakter niet voldoende gewaarborgd is. Nee, het gaat om een gevolg van een conflict met de bureaucratie in dat Scandinavische land. De Belastingdienst daar ziet het Austin Museum niet als een echt museum, maar als een uitgebouwde hobby. Dit houdt in dat men de boel niet overeind kan houden omdat de aanslagen de eigenaar om de oren vliegen. De collectie van het museum omvat o.a. 47 auto’s en een heel gamma aan lectuur over het Britse merk, posters, modellen en andere automobilia. Als er geen koper voor het geheel komt wordt de boel individueel verkocht. De eerste veiling vindt op 8 november a.s. plaats. Tot nu toe vallen de biedingen op het geheel nogal tegen. De eerste koopjesjagers wilden niet meer dan pakweg 40 mille betalen voor het hele museum. En dat is voor de eigenaar veel te weinig. Overigens gaan de opbrengsten van de veilingen naar een goed doel. De eigenaar heeft wel toegezegd zich in te willen spannen een nieuwe eigenaar van de totale collectie met zijn kennis te ondersteunen. (AMuS)

Lees ook:Europees Mazda Museum geopend…
Lees ook:Ford Museum den Hartogh moet sluiten….
Lees ook:Unieke collectie Saab Museum geveild…
Lees ook:Audi racer naar Noord-Hollands museum…
Lees ook:Alfa opent museum voor de ware liefhebbers…

2 reacties op “Grootste Austin-museum moet sluiten…

  1. Nick Hoogsteautobod

    Nee zeg. Wat is dat zonde van dat mooie museum. Ik ben er vier jaar geleden geweest als Austin fan en was een mooie ervaring.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Leo

      Je zult maar te maken hebben met een ambtenarij die jouw museum niet wil zien als een echte verrijking van de cultuur maar als een (uit de hand gelopen) hobby…..

        /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.