Audi opent slimme Mexicaanse fabriek…

Audi fabriek MexicoMet de opening van de nieuwe productielijn in Mexico – de eerste fabriek van Audi in Noord-Amerika – heeft de Raad van Bestuur van Audi AG het groene licht gegeven voor de productiestart van de nieuwe Audi Q5. De fabriek heeft een productiecapaciteit van zo’n 150.000 premium SUV’s op jaarbasis. Tegen het einde van het jaar biedt Audi in de Mexicaanse fabriek werkgelegenheid voor 4.200 medewerkers.

Audi Mexico 800_audimexico1De nieuwe fabriek van Audi is bij uitstek een voorbeeld van de Audi Smart Factory. Audi heeft geavanceerde technologie toegepast bij de planning van de fabriek. In eerste instantie werd de faciliteit tot in detail virtueel gevormd, waarbij fabrieksplanners vanuit diverse locaties wereldwijd tegelijkertijd konden werken aan de structuur van de fabriek. Daardoor was Audi in staat in een recordtijd van slechts drieënhalf jaar een complete fabriek te ontwikkelen, inclusief een perserij, body shop, lakstraat en assemblagelijn op een oppervlakte van 400 hectare. Ultramoderne uitrusting en een zeer efficiënte logistiek maken een jaarproductie van zo’n 150.000 Audi’s Q5 mogelijk.

Audi Mexico 800_audimexico7Naast afkomstig uit Mexico wordt de Audi Q5 ook nog steeds geproduceerd in fabrieken in China en India voor die lokale markten.

Lees ook:Kijken naar de geboorte van een Seat Leon?
Lees ook:Audi Webshop – plezierig shoppen op niveau…
Lees ook:ŠKODA start Kodiaq-productielijn op…
Lees ook:Porsche opent nieuwe productielijn voor Macan
Lees ook:KIA bouwt in Mexico

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.