Nieuwe koplamptechnologie bij Ford

Koplampen Ford 2Bestuurders durven vaak niet met groot licht te rijden omdat ze bang zijn dat ze andere bestuurders verblinden. Ford heeft nu een technologie ontwikkeld waarmee bestuurders optimaal gebruik kunnen maken van hun koplampen zonder andere bestuurders te verblinden. Beter zicht vergroot de verkeersveiligheid in de nacht.

Het door Ford ontwikkelde systeem zorgt voor verblindingsvrij grootlicht gebruik, wat dimmen van koplampen overbodig maakt, doordat lichtstralen die andere bestuurders kunnen verblinden worden geblokkeerd. Dat is een flinke vooruitgang ten opzichte van de tot nu toe bekende systemen.

Ford verlichting 3Het verblindingsvrij grootlicht is nu al beschikbaar voor de nieuwe S-MAX, Galaxy en Edge. Het systeem werkt samen met het Adaptive Front Lighting System, dat de hoek van de koplampstraal en de intensiteit aanpast op basis van o.a. snelheid, verlichting en stuurhoek. Je bent met dit Ford-systeem dus een heer in het verkeer (of dame) zonder aan veiligheid en overzicht in te boeten.

Lees ook:Ford’s adaptieve koplampen…
Lees ook:Opel’s nieuwe lichttechnologie
Lees ook:Ford laat de nieuwe Galaxy los…
Lees ook:Ford kijkt om de hoek…
Lees ook:Innovatieve deurprotectie bij Ford Focus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.