Ford showt gevaren van onder invloed rijden…

Ford - testpakFord heeft een uniek pak ontwikkeld om jonge mensen op een ingrijpende manier te leren over de gevaren van rijden onder invloed van drugs.

Dit nieuwe “Drug Driving Suit” van Ford is bedoeld om jonge automobilisten de gevaren van rijden onder invloed van drugs te laten inzien. Automobilisten hebben tot 30 keer meer kans om betrokken te raken bij dodelijke verkeersongelukken na drugsgebruik*; en dit speciale pak simuleert effecten van vertraagd reactievermogen, afgenomen gezichtsscherpte en trillende handen. Het Drug Driving Suit wordt opgenomen in het intussen bekende Driving Skills for Life-programma bij Ford.
Ford - testpak 2Jonge bestuurders kunnen het pak dragen en ervaren dan zelf de effecten op een gesloten circuit. Dat dit nodig is moge blijken uit de aantallen mensen die in de afgelopen jaren deelnamen aan het door Ford geinitieerde veiligheidsprogramma.

In de afgelopen 11 jaar hebben al meer dan een half miljoen mensen wereldwijd gratis deelgenomen aan Ford Driving Skills for Life.

Lees ook:Ford waarschuwt; niet rijden met kater!
Lees ook:Ford traint nieuwe bestuurders
Lees ook:Ford leert jeugd risico’s verkeer onderkennen…
Lees ook:Ford heeft succes met VR-aanpak jeugdopleidingen..
Lees ook:Ford steekt tijd en veel geld in rij-opleidingen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.