Ford leert verkeer veiliger maken…

Why Did The (Young) Pedestrian Cross the Road? To Talk on the PhZelfs een trottoir of passage is tegenwoordig niet meer veilig als gevolg van voetgangers die lopen te bellen of berichtjes versturen. Nog zorgwekkender is het dat veel mensen hun mobiele telefoons en andere mobiele apparaten zelfs gebruiken als ze de weg oversteken. Nieuw onderzoek van Ford wijst uit dat de meeste voetgangers mobiele telefoons of andere apparaten gebruiken terwijl ze de weg oversteken, waarbij ze vaak minder aandacht hebben voor het verkeer om zich heen.

Ford verlichting 3Volgens officiƫle gegevens zijn tussen 2003 en 2013 in Europa 85.525 voetgangers verongelukt; auto-ongelukken zijn de belangrijkste doodsoorzaak onder 18- tot 24-jarigen. Dat zijn natuurlijk schokkende cijfers op zich. Een onderzoek onder 10.000 doorsnee Europeanen toont aan dat vooral 18- tot 24-jarigen mobiele telefoons of apparaten gebruiken, telefoneren en naar muziek luisteren terwijl ze de weg oversteken. En ook dat is hoewel begrijpelijk, best een feit om eens goed bij na te denken.

Ford Ftd-New-Ford-Fiesta-07Ford Driving Skills for Life traint jonge bestuurders en belicht de veiligheidsrisico’s in het verkeer. Fords Pedestrian Detection-technologie detecteert daarnaast mensen op de voorliggende weg of mensen die voor de auto willen oversteken en schakelt automatisch de remmen in als de bestuurder niet reageert. Daarnaast toont het genoemde onderzoek aan dat de meeste mensen zich veiliger voelen als ze weten dat autonome auto’s of auto’s die zijn uitgerust met semi-autonome technologieĆ«n de kans op ongevallen verkleinen of de gevolgen beperken. Het zal duidelijk zijn dat Ford daar met haar technologische oplossingen een antwoord op wil vinden. Wie er meer over wil weten moet maar eens langs gaan bij een Ford-dealer. Die kan vast uitleggen wat Ford op dit punt allemaal te bieden heeft.

Lees ook:Ford laat auto’s automatisch remmen in het donker…
Lees ook:Ford’s automatisch remmende Transit…
Lees ook:Ford leert jeugd risico’s verkeer onderkennen…
Lees ook:Interpolis lanceert veiligrijden-app..
Lees ook:Jonge chauffeurs sneller afgeleid; groter risico op ongelukken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.