MINI gaat nieuwe Cabrio’s bouwen in Limburg

MINI P90201539-mini-cooper-convertible-caribbean-aqua-metallic-10-2015-330pxMINI presenteert de nieuwe MINI Cabrio. Het jongste lid van de MINI familie is in alle opzichten karaktervol en Born in The Netherlands. De productie van de open versie is namelijk exclusief voorbehouden aan VDL Nedcar in het Limburgse Born. De productie van de nieuwe MINI Cabrio start in november en de eerste exemplaren arriveren in maart bij de Nederlandse MINI dealers.

MINI P90201577-mini-cooper-convertible-caribbean-aqua-metallic-10-2015-600pxDe MINI Cabrio is het tweede model dat VDL Nedcar in productie neemt. De productiestart is gepland voor november. Anders dan de MINI 3-deurs die ook in Oxford worden geproduceerd, bouwt VDL Nedcar de MINI Cabrio exclusief in opdracht van de BMW Group. Dit geeft aan dat het concern veel vertrouwen heeft in de Nederlandse productiefaciliteit. VDL Nedcar is trots op de uitbreiding. Het 21ste model dat in Born van de band rolt, is daarnaast ook voor het eerst een cabriolet. De nieuwe MINI Cabrio is ruimer dan zijn voorganger en biedt vier volwaardige zitplaatsen. Het model heeft een volledig elektrisch bedienbare softtop. Aspecten als geluidsisolatie en veiligheid kregen extra aandacht bij de ontwikkeling.

MINI P90201549-mini-cooper-convertible-caribbean-aqua-metallic-10-2015-330pxDe nieuwe MINI Cabrio is vanaf de marktintroductie leverbaar in drie motorvarianten. De 1,5-liter driecilinder-in-lijn benzinemotor in de MINI Cooper Cabrio levert 100 kW (136 pk) bij een gemiddeld verbruik vanaf 4,9 l/100 km en een CO2-emissie van 114 g/km.* De 2,0-liter viercilinder-in-lijn benzinemotor in de MINI Cooper S Cabrio levert 141 kW (192 pk) en verbruikt minimaal 5,6 l/100 km, wat overeenkomt met een CO2-emissie van 131 g/km.* De MINI Cabrio is er ook als Cooper D met een 85 kW (116 pk) sterke 1,5-liter driecilinder-in-lijn dieselmotor. Deze versie neemt genoegen met een verbruik van 3,8 l/100 km en een CO2-emissie van 100 g/km.*

Een handgeschakelde zesversnellingsbak is standaard en de 6-traps Steptronic automatische transmissie is in alle gevallen optioneel. Voor de MINI Cooper S Cabrio kan er optioneel gekozen worden voor de 6-traps Steptronic sporttransmissie met schakelflippers aan het stuurwiel. Verder zorgen de standaard aanwezige MINIMALISM technologie en de optionele MINI Driving Modes inclusief een GREEN mode voor maximale efficiency.

Lees ook:Facelift voor de MINI Clubman
Lees ook:MINI zet maximaal in op Nederlandse productie….
Lees ook:MINI brengt extra uitvoering; John Cooper Works…..Made in Holland!
Lees ook:Eerste MINI Cabrio geproduceerd in Born
Lees ook:Nieuwe MINI Countryman komt uit Borne…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.