Ericsson werkt mee aan zonautoproject…

BvOF DSC06361_33985_94_94_1Het Solar Team Eindhoven (STE) van de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) heeft de nieuwe gezinsauto van de toekomst onthuld. Ericsson werkte nauw samen met het Solar Team Eindhoven om de nieuwste gezinsauto op zonne-energie te bouwen. Het doel is een auto voor de toekomst te bouwen die bijdraagt aan een wat duurzamerer wereld. Met deze auto neemt het team in oktober van dit jaar deel aan de Bridgestone World Solar Challenge in Australië.

BvOF Stella Lux 2015 presented 13_36256_94_94_1De ‘Stella Lux’ is een intelligente gezinsauto op zonne-energie, heeft plaats voor vier personen en is uitgerust met een speciaal ontworpen navigatiesysteem. Door aerodynamisch design te combineren met lichtgewicht materialen als carbon en aluminium, hebben de Eindhovense studenten dit jaar opnieuw een bijzonder zuinige auto ontworpen. Stella Lux haalt op een zonnige dag in Nederland een range van 1.000 kilometer. Per saldo levert deze auto meer energie op dan ze gebruikt en is daarmee ‘energiepositief’. Het energie-overschot kan aan het elektriciteitsnet teruggeleverd worden en zal daarmee een bijdrage leveren aan het verbeteren van maatschappelijke problemen op het gebied van energiegebruik.

BVoF DSC06375_25947_94_94_1Ericsson ondersteunt het team met de bouw van een applicatie die is gebaseerd op de Connected Traffic Cloud. De applicatie maakt onderdeel uit van het speciaal ontworpen navigatiesysteem. Connected Traffic Cloud is een managed cloud-platform, dat zorgt voor de onderlinge uitwisseling van gegevens tussen de ‘connected’ voertuigen en de verkeersautoriteiten. Tijdens de World Solar Challenge wordt de Connected Traffic Cloud gebruikt om het Solar Team Eindhoven concurrentievoordeel te bieden door het aggregeren van de auto, het verkeer en de weergegevens, het uitvoeren van een grondige analyse en het selecteren van een optimale route. Verder zal de applicatie ervoor zorgen dat het team energie bespaart doordat er zo min mogelijk wordt geremd en geaccelereerd, wat tevens de kansen van het Solar Team Eindhoven vergroot.

Ericsson is ‘s werelds grootste leverancier van communicatietechnologie en -diensten. De lange-termijn relaties met alle grote telecom operators ter wereld stelt mensen, bedrijven en samenlevingen in staat het potentieel te ontwikkelen en een duurzamere toekomst te creëren. Ericsson’s diensten, software en infrastructuur – vooral in mobiliteit, breedband en de cloud – stellen de telecom industrie en andere sectoren in staat beter zaken te doen, de efficiëntie te verhogen, de gebruikerservaring te verbeteren en nieuwe kansen te benutten.

Lees ook:Solar Team Eindhoven rijdt op Bridgestone..
Lees ook:Nuna; En dat is vier!
Lees ook:Genomineerden Innovatieawards bekend…
Lees ook:Volvo brengt slimme mediastreaming
Lees ook:Parkmobile brengt Android applicatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.