Opladen elektrische Schipholtaxi’s nu 30% sneller…

Snelladen SchipholDoor de inzet van een slim laadsysteem kunnen elektrische Schipholtaxi’s dertig procent sneller laden. Omdat taxi’s gebruik maken van snelladers en normale laadpunten, is verdelen van elektrisch vermogen cruciaal. Cohere heeft in samenwerking met de TU Delft een smart charging laadsysteem ontwikkeld, dat door BAM bij SchipholTaxi is geplaatst. SchipholTaxi is het eerste bedrijf dat gebruik maakt van de slimme technologie waarbij vier DC snelladers en twintig normale AC laadpunten optimaal op elkaar worden afgestemd. Hierdoor kunnen de 96 elektrische taxi’s dagelijks dezelfde ritten aan als dieseltaxi’s.
Sinds begin dit jaar mogen er alleen nog maar elektrische taxi’s vanaf Schiphol rijden. Dat is een gigantische omslag, die ook gevolgen heeft voor de laadinfra, immers elektrische taxi’s moeten zo snel mogelijk weer volgeladen zijn.

201503-P90175322-zoom-origDe vier snelladers (60 kW per stuk) en twintig normale laders (22 kW per stuk) vragen veel vermogen. Ter illustratie: er is één complete wijkcentrale nodig om alle laders tegelijk van stroom te voorzien. Zonder de slimme laadtechnologie Maxem® was volgens de netbeheerder de enige optie een industriële transformator te gebruiken, maar de kosten hiervoor bleken enorm.
In de zoektocht naar een betere oplossing hebben BAM Infra en Cohere de handen ineengeslagen. Als de snelladers worden gebruikt, schaalt het vermogen van de AC laders automatisch terug. Hierdoor is plaatsing van een industriële transformator overbodig en kunnen alle EV-Box laadpunten dertig procent sneller laden als de 60kW snelladers niet worden gebruikt. Een oplossing die duizenden euro’s scheelt. ´Onze klanten zijn zeer tevreden over een elektrische rit. Dus voor ons is het zaak om zoveel mogelijk te rijden en minder te laden. Ik denk dat het ons is gelukt dit slim aan te pakken´, aldus El Bouakili.

Lees ook:Renault certifikaat voor Allego oplaadstations…
Lees ook:Tesla snel opladen bij FastNed nu mogelijk….
Lees ook:Fastned start oplaadrace hybrides…
Lees ook:Sneller opladen Renault Zoe
Lees ook:Nieuwe snelladers voor Renault ZOE

4 reacties op “Opladen elektrische Schipholtaxi’s nu 30% sneller…

  1. Hans

    Het is een mooie ontwikkeling rijden op stoom. De taxi’s op Schiphol zijn een mooie test . Het rijden op stroom staat nog in de kinderschoenen en de auto’s zijn nog erg duur. Toch denk ik dat in de nabije toekomst alle taxi’s op stroom zullen rijden.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Leo

    In stedelijk gebied is het allemaal geweldig natuurlijk. Alleen blijkt in de praktijk dat die taxi’s ook heel vaak aan de lader staan en dat men dan speciale maatregelen moet treffen om overbelasting van het elektriciteitsnet te voorkomen. Helemaal 100% voor elkaar is het allemaal bepaald nog niet, maar men zet stapjes in de goede richting.

      /   Beantwoorden  / 
  3. Taxibestellen.nl

    Wij wachten nog wel even met het op stroom rijden. Het is inderdaad nog te vroeg daarvoor voor de taxibedrijven.

      /   Beantwoorden  / 
  4. Leo

    Ik zie de toekomst voor deze wagens echt pas ontstaan als de praktische bruikbaarheid aansluit op die van de moderne dieseltechniek. Voordien blijft het pionieren in en rond de stad…

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.