Nissan geeft licht in het donker

Nissan Leaf glow in the darkNissan heeft met de unieke glow-in-the-dark LEAF op ‘s werelds eerste energiesnelweg gereden. Deze Weg van de Toekomst wekt energie op. Met de samenkomst van de speciale lichtgevende Nissan LEAF en licht producerende snelweg viert Nissan dat de verkoop van zijn elektrische modellen in Nederland vorig jaar gestegen is met 313 procent.

Nissan is het eerste merk met een auto voorzien van licht producerende verf. De aangebrachte coating absorbeert UV-energie en andere zichtbare straling overdag en gloeit in het donker tussen de acht en tien uur lang. Lichtgevende autolak en glow-in-the-dark-autowraps waren er al, maar de lichtgevende UV-verf is speciaal voor Nissan gemaakt en bevat een zeldzaam metaal: strontiumaluminaat.

Nissan-glow-in-the-darkDe innovatieve Weg van de Toekomst is ontworpen door de Nederlandse designer Daan Roosegaarde. De speciale lichtgevende lijnen zijn aangebracht op een 600 meter lang stuk van de N329, een drukke weg dwars door Oss. De belijning werkt op basis van lichtgevende pigmenten die overdag UV-licht opnemen en dit in het donker weer vrijgeven. Omdat gewone lantaarnpalen niet meer nodig zijn, wordt energie bespaard. Het zicht is uitstekend en hiermee is de veiligheid gewaarborgd.

Het was een waanzinnig verkoopjaar voor de elektrische tak van Nissan in Nederland. Op de zakelijke markt was er groot succes: de gemeente Amsterdam en Connexxion kochten respectievelijk 200 en 100 nieuwe e-NV200’s. In 2014 verkocht Nissan in totaal 1.619 elektrische voertuigen in Nederland (LEAF, e-NV200 en e-NV200 Evalia). Nissan heeft een marktaandeel van 95,3 procent binnen het elektrische bedrijfswagensegment.

Nissan toont de elektrische LEAF tijdens de AutoRAI 2015 van 17 tot en met 26 april.

Lees ook:Kunstig met Nissan’s Glow in the dark LEAF….
Lees ook:Nissan laat Leaf opgloeien in het donker…
Lees ook:Vijf jaar Nissan LEAF – en dat moest gevierd….
Lees ook:Nissan e-NV200 blijkt best verkochte elektrische besteller…
Lees ook:Nissan Leaf, voorbij 1 miljard kilometers….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.