General Motors stopt verkoop sommige Cadillacs om problemen…

Cadillac stond uiteindelijk toch op de RAI d3f358Met terugroepacties die miljoenen klanten raken probeert General Motors haar gezicht te redden in het kader van bewezen falende contactsloten in haar vele merken en modellen. Een bijkomend probleem is echter dat de oplossing die bij het ene merk wel werkt, voor het andere geen soelaas biedt. Zo blijkt dat een vernieuwd contactslot zoals toegepast op de Cadillac CTS van 2008-2014, niet doet wat het moet doen, probleemloos functioneren. Volgens berichten in de Amerikaanse media zou bij een relatief lichte aanraking met de knie de sleutel in dat vernieuwde slot alsnog kunnen omschieten naar de ‘uit’ stand en daarmee de bestuurder in grote problemen brengen. Omdat een oplossing hiervoor niet snel voorhanden is heeft GM haar Cadillacdealers gevraagd de CTS voorlopig niet te verkopen tot men weet water moet gebeuren om die contactsleutel niet te laten terugspringen. Intussen moeten eigenaren die sleutels niet voorzien van allerlei sleutelhangers of andere zaken want ook die kunnen de stand van de sleutel beinvloeden. Opmerkelijk is dat een soortgelijk probleem bij zustermerk Chevrolet bij de Camaro wel kon worden weggewerkt. Men monteert daar nu een volkomen ander contactslot waardoor een aanraking van de sleutel geen invloed meer heeft op de stand. Veel verder dan een waarschuwing om afstand te houden tussen knie en sleutel komt men momenteel niet bij Cadillac. Opmerkelijk!

Lees ook:General Motors moet weer terugroepen
Lees ook:Ook Jeep roept auto’s terug….
Lees ook:En weer moet General Motors terugroepen…
Lees ook:Cadillac moet dealers helpen voorraden afbouwen..
Lees ook:Cadillac moet wereldspeler worden…

4 reacties op “General Motors stopt verkoop sommige Cadillacs om problemen…

  1. roello

    Ik ben een beetje aan het google’en en kwam dit artikel tegen, nu heb ik dus een Cadillac BLS en ik ben hem nu al een week kwijt, alles doet het behalve het starten van de auto ? .. Key not accepted ? deze melding was er ineens, ik rij, ik stop, doe de motor uit, 2uur later stap ik in, en de auto wilde niet meer starten ?? heeft iemand hier ervaring mee ?

      /   Beantwoorden  / 
  2. Leo

    Lijkt mij toch een zaak voor een dealer met een analyse-computer hoor…

      /   Beantwoorden  / 
  3. roello

    Hoi Leo,
    Ja lijkt mij ook, ik heb de Cadillac eerst bij de Saan gebracht hier in rotterdam, deze kwamen niet verder, de auto is op transport gezet naar rotterdam zuid, daar zit Fa Pieterse, deze kunnen hem verder uitlezen dan de saab.
    Ik moet even afwachten nu…

      /   Beantwoorden  / 
  4. Leo

    Gezien de overeenkomsten met Saab/Opel moeten er toch wel oplossingen te vinden zijn dunkt mij….Succes!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.