Van Velthoven blijft MAN trouw..

01_MAN_VelthovenMAN, wie anders? Voor internationaal transportbedrijf Van Velthoven in Kwintsheul staat dat als een paal boven water. Al meer dan zestig jaar rijdt dit familiebedrijf met vrachtauto’s van MAN. Dat blijft ook nog wel even zo, want de ervaringen met het merk zijn onverminderd goed. Onlangs zette het bedrijf dan ook weer vier nieuwe MAN’s TGX 26.440 6×2 LL op de weg. Het zijn de eerste vrachtauto’s in de vloot die voldoen aan de Euro 6-emissienorm.

B.V. Internationaal transportbedrijf G.A. van Velthoven – want dat is van origine de volledige naam van het bedrijf – legt zich toe op het vervoer van bloemen, planten, groente en fruit rechtstreeks vanaf veilingen en exporteurs naar afnemers in heel Europa. Het wagenpark bestaat uit 52 MAN’s, voor de helft motorwagen-aanhangwagen- en voor de helft trekker-opleggercombinaties. Van Velthoven: “Dagverse producten vervoeren is kortetermijnwerk en -planning. Rond het middaguur start het laden en om zeven uur ’s avonds moeten alle vrachtauto’s op weg zijn.”

02_MAN_VelthovenHet bedrijf is op 7 mei 1929 opgericht door G.A. van Velthoven. Inmiddels is de leiding in handen van de derde generatie, Eric en Ron van Velthoven. De MAN’s gaan lang mee in dit bedrijf. Zeventien auto’s hebben momenteel al meer dan een miljoen kilometer op de teller staan, één zelfs al 1,4 miljoen. Dat zegt wel iets over de betrouwbaarheid aldus de verklaring van de transporteur. Maar ze moeten ook mee met de eisen van deze tijd en profiteren van voordeel bij de heffing van Maut in Duitsland. Daarom heeft de transporteur nu geïnvesteerd in compleet nieuwe MAN TGX Euro 6-combinaties. De koelopbouwen zijn geleverd door Heiwo, met MKF-koelunits van RH Transportkoeling. Groenewegen heeft het onderstel van de aanhangwagens geleverd.

Lees ook:Al 225 MAN’s bij van Velthoven Transport…
Lees ook:Relatief veel schone vrachtautoritten in ons land…
Lees ook:Nieuwe MAN TGS voor De Ruiter Bouwbedrijven
Lees ook:Mercedes Actros voor van Velthuizen Transport..
Lees ook:ŠKODA ligt op koers…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.