Zomerbandentest; Continental overtuigend winnaar!

Continental-PremiumContact-5-Als je auto’s of banden wilt testen moet je toch in Duitsland zijn. De meeste media daar hebben de budgetten om er eens flink van Jetje te gaan en een echt brede range van banden in een zelfde segment van de markt op vrijwel elk terrein aan zeer zware eisen te onderwerpen. Auto Motor und Sport deed dat dit jaar weer eens met een aantal banden in de maatvoering 205x55x16, banden die populair zijn op auto’s uit de compacte middenklasse zoals de VW Golf. Men kijkt dan naar wegligging, gedrag op natte en droge wegen, bochtenvastheid, rolweerstand en zo meer. Dat je met een goedkope band dan gratis een hoger brandstofverbruik, langere remweg en dramatisch slechte wegligging op nat wegdek krijgt lijkt voor de hand liggend. En wordt ook bewezen door de uitgebreide test van AMuS. Zo maakt het een groot verschil of je een remtest doet met een Uniroyal-band of met een veel beter presterende Conti, Michelin of Pirelli. Uniroyal-Rainsport-3-Bij het snelle riijden blijkt Dunlop ineens een puike band, gevolgd door Bridgestone en diezelfde Uniroyal. Kortom, al die banden hebben onderscheidende resultaten op alle deeltests en het is best lastig om hetbeste van het best te behalen in alle disciplineszonder daqt je meteen een derde hypotheek op je huis moet nemen. Uiteindelijk vonde de Duitse testers dat de Conti PremiumContact 5 in alles gemiddeld de beste band was. Mooi resultaat en goed om te onthouden voor hen die nog altijd iets tegen de combi VW/Conti hebben. Wie alles wil weten over de preciese resultaten van alle banden moet maar even de recente Auto Motor und Sport gaan halen bij de betere boekhandel. (AMuS)

Lees ook:Zomerbandentest
Lees ook:Conti zet in op hybridebanden…
Lees ook:Kwaliteit winterbanden verschilt nogal…
Lees ook:Winterbandentest; Continental weer eens winnaar.
Lees ook:De voordelen van all season autobanden

2 reacties op “Zomerbandentest; Continental overtuigend winnaar!

  1. Banden winnaar

    Ik mis een overzicht met alle geteste banden (merk + type) en de cijfers! En dat je voor de beste testen in Duitsland moet zijn, hmm niet altijd waar (ik noem geen namen maar begint met de A en eindigt op een C). Wel goed dat er in deze test een normale maat is gebruikt in plaats van de mini maten bij de ANWB bijvoorbeeld.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Leo

    Het overzicht en alle details zou een te groot blog opleveren. Ik verwees naar de bron voor deze test. Daarbij is het zeker zo dat men in Duitsland veel intensiever test dan bij ons. Veel ANWB-test baseren zich ook op onderzoeken door de Duitse collega’s bijvoorbeeld. En waar vindt je een test waarbij een auto na 100.000km compleet uit elkaar wordt gehaald om te zien hoe duurzaam zo’n model is?

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.