Hyundai gaat scheuren….

Hyundai 1_i20-WRC-Front_604Hyundai staat op het punt terug te keren in het FIA Wereldkampioenschap Rally. Dat gebeurt op een legendarisch podium, namelijk de Rally van Monte Carlo. Deze prestigieuze rally is de eerste van in totaal dertien wedstrijden in de strijd om het FIA World Rally Championship (WRC) 2014.
Het Hyundai Shell World Rally Team staat voor een prachtige maar flinke uitdaging. Iets meer dan een jaar geleden pas kondigde de autofabrikant de oprichting van Hyundai Motorsport aan. Daarna is het snel gegaan. Michel Nandan werd aangetrokken als chef en met zijn team werkte hij in een tijdsbestek van amper een halfjaar 8.000 kilometers af, verdeeld over zestien testsessies.
Hyundai 3_i20-WRC-Side_154Hoewel het Hyundai Shell World Rally Team met grote aspiraties aan de start verschijnt, is het leerproces nog niet ten einde. Voor de ervaren coureurs Thierry Neuville (België), met navigator Nicolas Gilsoul (België), en Dani Sordo (Spanje), met navigator Marc Martí (Spanje), staat de Rally van Monte Carlo vooral ook in het teken van het verder perfectioneren van de Hyundai’s i20 WRC. We zijn benieuwd hoe de compacte Koreaan het gaat doen tussen alle geweld van de andere gevestigde merken in dit circus. Zodra we resultaten krijgen melden we het zeker even.

Lees ook:VW slaat toe in Monte Carlo
Lees ook:Hyundai helemaal klaar voor Rally de Portugal…
Lees ook:Citroen deed het goed in Rally Monte Carlo..
Lees ook:Citroën stuurt richting WRC-overwinning
Lees ook:Nederlander als nieuwe testcoureur Hyundai

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.