Ook Seat is tevreden

01_SEAT_range_thumbVW-dochter SEAT zag het aantal verkochte auto’s afgelopen jaar stijgen naar 355.000 exemplaren, een toename van 10,6% ten opzichte van 2012 (321.000 auto’s) en het hoogste aantal sinds de afgelopen vijf jaar.

In de belangrijkste verkoopregio West-Europa behoorde SEAT dankzij een verkoopstijging van bijna tien procent tot de merken met de grootste groei, ondanks een teruglopend jaar voor de gehele sector. SEAT verkocht 273.200 auto’s, 23.500 meer dan het jaar ervoor.

In het voor SEAT belangrijkste land Duitsland verkocht het merk 76.600 auto’s, een toename van ruim eenvijfde vergeleken met het jaar ervoor. SEAT was het snelst groeiende volumemerk in Duitsland en schaarde zich daar afgelopen jaar in de top tien van bestverkochte merken. In Spanje lagen de verkopen eveneens hoger, met een toename van 6% naar 58.900 auto’s. In het Verenigd Koninkrijk, de op twee na grootste markt voor SEAT, sloot de fabrikant het vijfde achtereenvolgende jaar met groei af (+17,0%) en met het hoogste verkoopaantal in de geschiedenis van het merk daar, met 45.700 verkochte SEATs.

02_SEAT_range_thumbAan de basis van SEAT’s positieve resultaten in Europa stond de Leon, waarvan er wereldwijd meer dan 102.000 (+44,4%) werden verkocht. De Leon 5-deurs – de uitvoering die het gehele jaar leverbaar was – is het bestverkochte SEAT-model in vele landen (waaronder Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Italië en Turkije). In ons land liepen de verkopen van het Spaanse merk min of meer gelijk op met de algehele daling van de verkopen. Dat hield in dat Seat genoegen moest nemen met een daling 3000 auto’s. Nederland is hiermee wel een negatieve uitzondering op het bredere succes voor de Spanjaarden.

Lees ook:Seat mag ook niet klagen…
Lees ook:Seat verkoopt meer auto’s
Lees ook:Europese verkopen Seat groeien met ruim 10%
Lees ook:Ook Seat had een goed halfjaar…
Lees ook:Bentley laat zich goed verkopen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.