Nissan vernieuwt de Qashquai

Nissan 05_111336_6_11_193Vandaag is een mijlpaal voor het segment van de Crossovers. Nissan presenteert namelijk de nieuwe QASHQAI, de opvolger van het model dat volgens de Japanners sinds 2007 een voortrekkersrol vervulde in het Crossover-segment. Van de QASHQAI zijn al zo’n twee miljoen exemplaren verkocht. En het succes duurt nog altijd voort, ondanks dat in de afgelopen zeven jaar veel meer Crossovers op de markt zijn gekomen.

Het stoere model is in trek bij kopers in het C-segment die een mix van stijlvol design, technologie en een avontuurlijk karakter zoeken. Verder is de QASHQAI favoriet bij mensen die een compacte Crossover willen rijden, die efficiënt met brandstof omgaat. Het zijn juist deze elementen die in de nieuwe QASHQAI sterk naar voren komen, zodat dit model de leidende positie kan uitbouwen vanaf het moment dat de levering in februari 2014 start.

Toptechniek, aantrekkelijk design en nog meer rijdynamiek vormen de kern van de nieuwe Nissan QASHQAI.
De aantrekkelijke nieuwe QASHQAI is 49 mm langer dan zijn voorganger en fractioneel lager en breder. Daardoor oogt hij elegant en krachtdadig tegelijk. De Crossover-stijl is gehandhaafd, net als de compacte afmetingen en de verhoogde zitpositie. Karaktervolle kenmerken als de schelpvormige motorkap zorgen voor een premium voorkomen met behoud van het unieke DNA van de QASHQAI.

Nissan 04_111360_6_11_193Net als bij elke nieuwe Nissan is de QASHQAI voorzien van een compleet pakket innovatieve assistentiesystemen voor de bestuurder. Ze vormen samen het Nissan Safety Shield. Het gaat om Front Collision Avoidance, Driver Attention Support, Intelligent Park Assist en Traffic Sign Recognition.

Voor de nieuwe QASHQAI is een serie nieuwe, zeer efficiënte motoren ontwikkeld. Elke krachtbron is voorzien van turbotechniek om bij een relatief kleine cilinderinhoud toch een hoog vermogen te bereiken bij een gunstig brandstofverbruik en een toonaangevend lage CO2-emissie vanaf slechts 99 g/km. Ook de flinke gewichtsreductie draagt bij aan de efficiency van de nieuwe QASHQAI. Bij sommige uitvoeringen is een gewichtsverlaging bereikt van maar liefst 40 kilogram, ondanks een uitgebreidere uitrusting.

Nissan 09_111327_6_11_193De voorwielaangedreven versies nemen historisch gezien het grootste aandeel in de verkopen voor hun rekening. Toch levert Nissan ook van het nieuwe model een vierwielaangedreven ALL-MODE 4×4-i-versie. Er is keuze uit een handgeschakelde zesversnellingsbak en de geheel nieuwe, automatische Xtronic-transmissie.

De nieuwe QASHQAI is het eerste model op basis van het CMF-platform (Common Module Family) van de Alliantie Renault-Nissan.

Het ontwerp en de technische ontwikkeling is volledig in Europa uitgevoerd door Nissan Design Europe (Londen) en het Nissan Technical Centre Europe (met vestigingen in Cranfield in Groot-Brittannië en in het Spaanse Barcelona). De nieuwe QASHQAI wordt geproduceerd in de Nissan-fabriek in Sunderland in Groot-Brittannië. Verder hebben Nissans designers en ingenieurs in Atsugi in Japan bijgedragen aan de ontwikkeling van de nieuwe QASHQAI.

Lees ook:Vijf sterren voor de Nissan Qashqai
Lees ook:Nissan viert tien jaar succes Qashqai..
Lees ook:Nissan start verkoop vernieuwde Qashqai en X-Trail…
Lees ook:Nieuwe motor voor Nissan Qashqai
Lees ook:Nissan brengt Qashqai Business Edition

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.