Volkswagen vijlt aan de Polo

VW Polo FL 2014 frontAuto Motor und Sport was er als de kippen bij om de auto op de digitale plaat te zetten toen men in het berglandschap van Beieren een prototype tegen kwam van de nieuwe Polo. Die bestseller van VW wordt beetgepakt en krijgt een aantal bijgevijlde onderdelen en wat nieuwe motoren. Door niet al te rigoreus te keer te gaan blijft de Polo actueel en zakken de restwaaarden voor het lopende bestand uiteraard niet te ver weg. Slimme actie van Volkswagen, maar daar is men dit wel gewend. Je moet wel met een vergrootglas kijken om de verschillen te zien, maar die zijn er wel degelijk. Zo is de voorspoiler aangepast, zijn de mistlampen naar de koplampunits verhuisd en zijn ook de luchtinlaten wat bijgewerkt.
VW Polo FL 2014 rearOnderhuids is er meer loos. Er komt er een nieuwe 1-liter grote TSi motor met 90PK die de aloude 1.2 liter zal opvolgen. Ook de bekende 1,4 liter TSi met 122PK wordt leverbaar voor de klant die meer wil in zijn Polo. Qua interieur wordt er ook het nodige gewijzigd en het dashboard laat o.a. een nieuw infotainmentsysteem zien. Volgens het Duitse autoblad zou de prijs voor de nieuwe Polo niet veel hoger zijn dan die nu wordt betaald voor de huidige. Medio 2014 komt de nieuwe Volkswagen op de markt. (AMuS)

Lees ook:Polo krijgt facelift
Lees ook:Volkswagen frist Golf cabrio op…
Lees ook:Afgespekte krachtpatser; VW Polo R WRC
Lees ook:Nieuwe VW Polo – blijft maar groeien…
Lees ook:Vernieuwd; Peugeot 206+

2 reacties op “Volkswagen vijlt aan de Polo

  1. Rene

    Gaat dus nog meer op een Golf lijken. Verschraling van het gamma dus

      /   Beantwoorden  / 
    1. Leo

      Het is een logisch gevolg van verdichting van je gamma. Daarbij is een familiegezicht voor veel fabrikanten heilig. En past men dus de uiterlijken van al die modellen aan op de nieuwste ontwerptrend. Er zit nog wel een groot gat tussen Polo en Golf hoor, en beide modellen kennen zo dus hun eigen klantenkring..

        /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.