Die historische S-Klasse…

12C1230_021Mercedes-Benz richt zelf de spotlights op de exclusieve historie van de S-Klasse tijdens de presentatie van het merk op de 25e editie van de Techno Classica, van 10 t/m 14 april in het Duitse Essen. ’s Werelds oudste autofabrikant presenteert haar modellen op de grootste internationale beurs voor klassieke auto’s op een 4.500 vierkante meter grote stand in Hal 1 van het beurscomplex.

12C1230_0451.000 vierkante meter van de stand zal exclusief voorbehouden zijn aan de luxueuze topversies van de S-Klasse en de voorgaande modelseries ervan. Speciale aandacht gaat daarbij uit naar de Benz ‘Prinz-Heinrich-Wagen’ uit 1910. Kosten noch moeite zijn gespaard om deze originele auto volledig te restaureren, met inachtneming van de vereisten voor optimale authenticiteit. Als gevolg daarvan staat de auto zowel symbool voor de rijke autosporttraditie van het merk als voor de competentie van Mercedes-Benz Classic op het gebied van omvangrijke, waarheidsgetrouwe restauratieprojecten. Dit specifieke project werd overigens voltooid in samenwerking met het Louwman Museum in Den Haag, dat eveneens een ‘Prinz-Heinrich-Wagen’ uit 1910 in origineelstaat liet restaureren.

12C1230_005Centraal in de expositie van Mercedes-Benz op de Techno Classica staat de presentatie van de S-Klasse-historie in de vorm van twaalf auto’s. Het belang van de S-Klasse en de productwaarden van het model, waarvan de wortels in de merkgeschiedenis teruggaan tot aan de uitvinding van de automobiel, worden in Essen gevisualiseerd door drie auto’s uit de eerste helft van de twintigste eeuw: de Mercedes-Simplex 60 pk (1904), die als toerwagen werd gebruikt door zakenman Emil Jellinek, evenals de Nürburg 460 (W 08, 1929) en het model 770 ‘Grand Mercedes’ (W 07, 1931). Naast negen andere modellen, die sinds 1951 symbool staan voor de premium topsedan van het merk, blikt Mercedes-Benz op haar stand ook vooruit naar de toekomst met de nieuwe 222 modelserie, die deze zomer wordt gelanceerd.

12C1230_013Wie dus meer wil weten over of kijken naar de historie van de aloude S-Klassers in het kader van de dit jaar te introduceren nieuwe versie van deze klassemobiel, moet maar even afreizen naar Essen. Leuke stad, en neem de dames mee, die kunnen er heerlijk winkelen. Twee vliegen in een klap; en dat is pas echt klasse!

Lees ook:Sportieve Mercedessen in Essen
Lees ook:Audi komt met klassieke NSU’s naar Essen
Lees ook:De wereld van Mercedes-Benz
Lees ook:Mercedes-Benz – 90 jaar oud!
Lees ook:Mercedes’ hybride strategie; tot 2017 tien nieuwe modellen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.