Peugeot moet gas terug nemen..

Onlangs werdenn in Parijs de halfjaarcijfers van Group PSA Peugeot/Citroën bekend gemaakt. Terwijl in de eerste helft van vorig jaar nog een winst werd geboekt van 805 miljoen euro, werd in de eerste zes maanden van dit jaar een verlies geleden van 819 miljoen euro.
De omzet van de groep daalde met 5,1 procent van 31,1 miljard naar 29,6 miljard euro. De omzet van de automotive-divisie (Peugeot, Citroën) daalde in de eerste helft van 2012 met 10,5 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

De eerste gevolgen van het eerder dit jaar ingezette kostenreductieplan zijn al zichtbaar in deze cijfers: De 3,4 miljard euro schuld per 31 december 2011 is afgenomen tot 2,4 miljard euro. Volgens de CEO van PSA gaat het bedrijf door lastige tijden. De zwaarte en duur van de economische crisis heeft invloed op haar handel in Europa. De reorganisatie van de Franse productiebasis en een structurele kostenreductie zijn dus extra noodzakelijk. Hij begrijpt heel goed hoe moeilijk dit project valt bij werknemers, maar het is de plicht van het management om de herstructurering door te voeren, uiteraard met een uitstekende sociale dialoog.

PSA verwacht dat de automarkt in Europa verder krimpt, met acht procent. De Chinese (+ 7 procent), Latijns-Amerikaanse (+ 2 procent) en Russische (+ 9 procent) markten zullen wel blijven doorgroeien.
De ingezette kostenbesparingsplannen zullen ertoe leiden dat de schuld van de Group dit jaar niet verder toeneemt. Daarnaast wordt het plan ‘Rebound 2015’ ingezet om voor anderhalf miljard euro aan additionele middelen te verwerven.

Lees ook:ŠKODA ligt op koers…
Lees ook:MAN kijkt naar de toekomst..
Lees ook:Renault maakt winst; verlies bij Lada!
Lees ook:Vlag uit bij Audi…
Lees ook:Nederland onderhoudt weer meer….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.