Denk na als je naar Polen en Oekraine wilt…

Vele oranjefans reizen de aankomende dagen af naar Oekraïne om het Nederlands elftal bij te staan in hun strijd om het Europees Kampioenschap. Om met de auto in Charkov, de stad waar het Nederlands Elftal de poulewedstrijden speelt, te komen moeten Duitsland, Polen en een groot deel van Oekraïne worden doorkruist. ‘Om boetes, schade aan de auto en andere ongemakken te voorkomen adviseren we automobilisten goed voorbereid op pad te gaan,’ aldus Robbert van Muyden, Algemeen Directeur van Business Lease Nederland B.V.
De tocht van bijna 2400 kilometer door onbekend gebied brengt risico’s met zich mee. Business Lease, dat sterk vertegenwoordigd is in Centraal en Oost-Europa, bundelde vanuit haar eigen ervaringen beruchte valkuilen waar Nederlandse automobilisten nogal eens mee te maken krijgen:

Tips in Duitsland

Veel stukken op de Duitse snelweg hebben geen maximumsnelheid. Heerlijk doorrijden, maar op de stukken waar wel een maximale snelheid staat aangegeven kan je je daar het beste ook aan houden. Op deze stukken wordt vaak gecontroleerd. Dat geldt ook vaak voor regionale wegen. En de boetes liegen er vaak niet om.

Wanneer je als tussenstop een Duitse stad binnenrijdt, heb je in veel gevallen een milieusticker nodig. Ben je niet van plan om een stad te bezoeken, schaf er voor de zekerheid toch een aan. Door omleidingen kan het voorkomen dat je toch door een stad rijdt. De boete voor het rijden zonder sticker bedraagt € 40,- per dag.

Tips in Polen

De hoofwegen in Polen tellen vaak niet meer dan twee rijbanen en bevatten zo nu en dan flinke gaten. Neem voor de zekerheid een bandenreparatie set en/of reservewiel mee.

Wees voorzichtig met ongevallen die je niet hebt zien gebeuren. Deze kunnen in scene gezet zijn. Stop niet, maar bel de politie.

Toeter (binnen de bebouwde kom) niet uit enthousiasme. Zonder direct gevaar is dit verboden en kan dit een bekeuring opleveren.

Tips in Oekraïne

De brandstof in tankstations is geregeld uitverkocht. Neem daarom een jerrycan met reservebrandstof mee voor het geval dat er geen brandstof beschikbaar is.

Er is weinig tot geen verlichting langs de wegen, in het wegdek zitten vaak gaten en de belijning ontbreekt nog wel eens. Rijdt dus voorzichtig in het donker en let goed op het wegdek.

Creditcards worden bij tankstations zelden geaccepteerd, dus zorg dat je ook contant geld bij je hebt om de brandstof af te rekenen.

Bron: Business Lease Nederland

Lees ook:Business Lease koopt Pools bedrijf van Belgen…
Lees ook:Mooie groene nominatie Business Lease
Lees ook:Mitsubishi laat leasing over aan Business Lease
Lees ook:Business Lease helpt wagenparkbeheerders…
Lees ook:Bespaartips voor het mkb

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.