Piëch verkoopt aandelen Porsche

Jarenlang was hij bijna onaantastbaar en een soort zelf gekroonde koning van het VW-imperium. Hij bepaalde achter de schermen wie de leiding had over de verschillende merken en divisies. Hij ook bemoeide zich met kleine technische details of was de man achter het concept van de ‘Glazen fabriek’ in Dresden waar volgens hem succesvol een groot VW-model als de Phaeton kon worden gebouwd. Ferdinand Piëch! Miljardair en niet eenvoudig om mee om te gaan. Maar nu is het gedaan. Hij trekt zich terug en verzilvert zijn aandelen in de Porsche-holding door zijn aandelen in dat bedrijf te verkopen. Hij gaat met pensioen. Op 79-jarige leeftijd. Piëch had nog een kleine 15% van de aandelen en die brengen vast zoveel op dat hij zich wel een Phaeton of Panamera zal kunnen veroorloven. Het Porsche-bedrijf waar hij nu zijn aandelen van verkoopt was sturend bij VW en was o.a. ook in handen van de familie Porsche. Met die familie lag Piëch overigens aardig op ramkoers en men zal daar een zucht van verlichting slagen dat de man eindelijk vertrekt. (AMuS)

Lees ook:Twee nieuwe Porsche Centra
Lees ook:Porsche maakt Panamera nog exclusiever…
Lees ook:Porsche krijgt een nieuwe naam
Lees ook:Porsche Panamera op video
Lees ook:Sharapova’s Panamera…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.