Eerste elektrische schoolbus…

MB Elektrische busDe typische Amerikaanse (gele) schoolbussen krijgen een elektrisch zusje. Gemaakt door Thomas Built Buses, een divisie van Daimler-Benz, komt deze zgn. Saf-T-Liner C2 Electric Bus over 1,5 jaar in productie. Het eerste prototype werd onlangs voorgesteld en viel vooral op door de opvallende en grote striping. De nieuwe ‘Jouley’ bus moet 81 kinderen kunnen vervoeren. De bus kan met een 160kWh batterij ruim 160 km ver komen en dat is voor dit soort bussen voldoende actieradius om aan de beoogde doelen te voldoen, waarbij de technoloigie werd aangeleverd door Daimler-Benz. Thomas Built Buses bestaat al sinds 1916 en is sindsdien DE naam binnen de wereld van de gele schoolbussen op de Amerikaanse markt. Het merk heeft nu een marktaandeel van 39% op dit gebied en men kijkt samen met de moedermaatschappij daardoor alleen al naar de toekomst. (DB)

Lees ook:Reclame Mercedes-Benz G-Klasse
Lees ook:Bij Mercedes is men tevreden over 2014
Lees ook:Mooie jaarcijfers bij Mercedes
Lees ook:Eerste B Y D bussen voor Zweden
Lees ook:Chrysler verkocht voor 5,5 miljoen euro

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.