Skoda’s grote SUV heet….Kodiaq!

Skoda-Vision-S-Fahrt-fotoshowImage-64c53e8a-939732In het komende najaar zet Skoda haar nieuwe grote SUV neer in Parijs tijdens de daar gehouden autotentoonstelling. Logisch, want het zal een publiekstrekker van jewelste zijn. De naam van de nieuwe auto verwijst in niets naar vroegere tijden. In het verleden kende Skoda ook geen enkele vergelijkbare auto, dus men kon los gaan in Mlada Boleslav op dit gebied. De nieuwe auto heeft zijn naam te danken aan een afgelegen eiland in Alaska. Maar dan geschreven met een Q op het eind. De wijze waarop Skoda die naam gebruikt stamt hij van de lokale bevolking die veel Q’s in de taal heeft zitten. Skoda Kodiaq suv logoDe Kodiaq lijkt sprekend op de eerder in Geneve getoonde Vision S conceptcar. Het is een zevenzits SUV die zoveel ruimte biedt dat er zeven personen in zouden kunnen als je de meest luxe en dure uitvoering kiest. Standaard is de Kodiaq straks vierwiel-gedreven, maar er komt een versie met uitschakelbare achterwielaandrijving. De auto is stevig van formaat. Hij meet 4,7 meter in de lengte, 1.91mtr in de breedte en is 1.68mtr hoog. Hij wordt gebouwd op het nieuwste MQB-platform van VW en krijgt vermoedelijk de motorisering van de Superb. Of er ook een hybride komt is niet zeker, maar het zou zo maar kunnen. Volgens gerichten zou Skoda met de SUV ook kijken naar klanten die eigenlijk een MPV willen kopen, maar dan een wat stoerder uiterlijk zoeken. Een coupe-achtige crossover zoals we ook al kennen van BMW en Audi zou zo maar eens kunnen komen als aanvulling op het gamma. Nog even geduld, Kodiaq komt vanaf eind dit jaar in de showrooms van de Skoda-dealers. Die mogen wel gaan uitbouwen langzamerhand…

Lees ook:ŠKODA onthult Kodiaq via livestream….
Lees ook:Skoda’s Kodiaq; grote SUV, dito klasse!
Lees ook:Skoda pakt mooie titel…
Lees ook:ŠKODA geeft Parijs primeur voor Kodiaq
Lees ook:ŠKODA zet KODIAQ in de showroom..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.