Volkswagen Golf GTi W12 Concept

De VW Golf is al jaren de auto om te hebben als jongere. Vele mensen beplakken het arme beestje met allerlei overtollig afval in vorm van lelijke opplakbumpers. Volkswagen wil nu even laten zien dat het ook anders kan met hun W12 Concept Car.

Deze wagen geeft de term GTi een hele andere dimensie!

Nu is de laatste telg van de ‘normale' Golf GTi familie al geen stakker, met zijn 200 pk sterke turbomotor rijd je de meeste mensen wel het snot voor de ogen. Maar er bestaat altijd zoiets als de overtreffende trap. En dat is deze wagen. Geen zielige vierpitter voorin, maar een dikke 6 liter W12 achterin. En alsof dat al niet genoeg is monteert VW er ook nog eens twee turbo's op. Het resultaat? 650 pk en een koppel van 750 Nm. Dit betekent dat je in slechts 3,7 seconden vanuit stilstand bij de honderd bent en pas stopt bij 325 km/u! Voor een Golf!

Naast de brute motorisering heeft VW de buitenkant ook flink aangepast. Aan de zijkant van de wagen zie ik veel overeenkomsten met de Clio V6, maar dat maakt de Golf wel heel dik. Ook de achterkant is zeer bruut, met zijn vier dikke pijpen. Helaas voor de VW liefhebbers gaat dit gevaarte niet in productie, maar ik denk wel dat sommige tuners dit bodykitje gaan aanbieden. Kunnen we weer plakken.

Lees ook:Abt geeft Golf R32 370 pk!
Lees ook:Officieel: Porsche 911 GT2
Lees ook:Porsche Cayenne extra gepepperd!
Lees ook:Wallpapers: Porsche 911 Turbo
Lees ook:Terreinwagen Toyota vernieuwd

3 reacties op “Volkswagen Golf GTi W12 Concept

 1. spitsy2

  mmmm , net wat ik zocht , maar er zal een leuk prijskaartje aan hangen ,

    /   Beantwoorden  / 
 2. tuninggirl

  prachtige wagen ,echt heel mooi ,
  maar zal ind veel geld kosten.

    /   Beantwoorden  / 
 3. Jun

  jep

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.