Gele gaten…

Gaten in de weg
Sinds afgelopen winter is het net of het Europese wegennet is aangevreten door gigantische mollen. Overal ontstonden gaten en scheuren in de verschillende wegen en je moet als automobilist wel een erge hekel hebben wil je daar bij je volle verstand dwars doorheen willen scheuren. In die gaten liggen vennijnige steentjes te wachten die door bruusk passeren worden opgeworpen of weggeschoten wat dan weer schade bij anderen veroorzaakt. Kortom, het is vaak een en al ellende en de kans dat al die wegen zijn gerepareerd voor het komende winterseizoen is vooral theoretisch. In het beste geval vullen de overheden die gaten provisorisch op met een beetje koud asfalt, waardoor ze weer een paar maanden berijdbaar zijn. Maar de vele honderden miljoen die nodig zijn om het wegennet weer glad en netjes te krijgen zijn niet beschikbaar. Men wil zo graag ‘leuke dingen voor de mensen’ doen dat de wegen er onder lijden. Italiaanse studenten dachten over dit ook daar voorkomende fenomeen na en bedachten een grappig en creatieve oplossing. Als je dan niet kunt of wilt repareren maak die gaten dan tenminste opvallend. En vul ze op met gele verf. Daardoor krijgen automobilisten sneller door dat er iets mis is met de weg en remmen ze vanzelf af of sturen ze om die gaten heen. De uitvinders zijn er van overtuigd dat veel ongelukken en aanrijdingen kunnen worden voorkomen als de overheid voor dit plan kiest. Uit het artikel in de Daily Express waaruit ik dit nieuwtje peurde bleek dat de Italiaanse overheid veel voelt voor het concept. Al was het maar omdat men dan op de echte reparaties kan besparen.

Lees ook:Verzet tegen Duitse tolheffingen groeit…
Lees ook:Milieuzones Duitse steden; steeds strenger!
Lees ook:Belgische avonturen
Lees ook:Volkswagen; Amerikaanse diesels uitrusten met nieuwe katalysator…
Lees ook:Nog meer file-oplossingen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.