Tesla neemt SolarCity over; kwestie van vestzak/broekzak!

SolarCity heeft officieel het overnamebod dat werd gedaan door concernzuster Tesla Motors geaccepteerd. Nu zijn beide bedrijven van eigenaar Musk, het is dus meer een juridische truck kom Tesla groter te maken en uit meer disciplines te laten bestaan, maar toch! Volgens beursanalisten zou Tesla 2,6 miljard (geleende) dollars betalen voor SolarCity. Deze constructie stond er al een tijdje aan te komen en de financiele beurzen reageerden niet positief op het nieuws. De aandelen van beide bedrijven zakten direct in waarde. Daardoor was Tesla Motors in een klap 200 miljoen dollar minder waard dan op het moment dat Musk zijn plannen voor de overname bekend maakte. Daardoor zal Tesla mogelijk weer extra geld moeten leven van investeerders om de bedrijfsvoering en plannen boven water te houden. (Reuters)

Lees ook:Tesla wil Solar City overnemen
Lees ook:Tesla gaat haar naam veranderen….
Lees ook:Tesla verliest veel geld….
Lees ook:Tesla levert recordaantal auto’s af…
Lees ook:Tesla haalt weer enorm bedrag op….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.