VW had beste oktobermaand ooit…

Volkswagen Passat GTE und Passat Variant GTEVolkswagen mocht afgelopen maand oktober ervaren dat haar modellen nog steeds zeer in trek zijn en haar klantenkring steeds groter wordt. Het merk Volkswagen verkocht 551.000 auto’s in die maand en dat is 7,7% meer dan een jaar eerder. Intuussen staat de teller van verkochte Volkswagens over tien maanden op meer dan vijf miljoen stuks. Dat is 3,2% hoger dan in dezelfde periode van 2016. Met name de Chinese markt trekt weer enorm aan. Binnen Europa is de markt relatief stabiel voor het merk. Zie je in het ene land een stevige stijging van de omzet, in andere landen daalt het marktaandeel juist weer. Zo zakte VW in Duitsland terug, maar is het aantal orders voor de nieuwe Polo weer reden tot het vertrouwen dat het daar allemaal snel goed komt. Groei is er zeker in Centraal en Oost-Europa waar met name de Russische markt een groei liet zien met 15%. Ook in de VS is het vertrouwen richting Volkswagen weer toegenomen en groeit de verkoop met gezonde cijfers. Hoewel een veel kleine markt, is ook die in Canada van belang, daar was de groei t.o.v. vorig jaar 31,5%. (NP)

Lees ook:VW had een lekkere julimaand…
Lees ook:Europese autoverkopen stijgen weer…
Lees ook:VW levert meer auto’s dan ooit…
Lees ook:Amerikaanse automarkt groeit weer…
Lees ook:Lichtpuntje bij verkoop bestelwagens…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.