Singapore sluit de poorten voor autoverkeer..

Singapore traffic NOSSingapore, een van de dichtst bevolkte stadstaten ter wereld gaat de poorten sluiten voor nog meer nieuwe auto’s. Vanaf februari volgend jaar wil men de groei van het wagen= en motorenpark afremmen. Je mag als eigenaar van een auto of motorfiets wel een nieuw exemplaar kopen maar moet dan zelf zorgen dat je oude vervoermiddel buiten Singapore wordt verkocht en niet in de stadstaat blijft rondrijden. Exporteren dus!
Momenteel is de froei van het wagenpark zoals door de leiding van de stadstaat toegestaan nog slechts 0,25%, dat gaat dus nu naar nul! In totaal rijden er op de relatief kleine ruimte van het wegennet in Singapore 600.000 voertuigen in de rondte. Men kan daar het wegennet niet meer uitbreiden, waardoor de wal het schip gaat keren. Twaalf procent van het totale oppervlak van Singapore is nu al besteed aan wegen, en woningbouw gaat daar maar een kant op, omhoog! In Singapore leven 5,6 miljoen mensen. De motorisering is dus niet eens zo heel groot.(NOS)

Lees ook:Heel bijzondere parkeergarage…
Lees ook:Ook in Singapore ongeluk met zelf rijdende auto..
Lees ook:Zelfrijdende taxi’s in Singapore actief…
Lees ook:Regering benadeelt wegverkeer….
Lees ook:Hoe scoren bepaalde merken in de Duitse markt?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.