Luxemburg kent grootste autodichtheid!

Dacia 1400 bij trein in RoemenieHet aantal inwoners per land kan worden gedeeld op het aantal auto’s dat in dat land is geregistreerd. Binnen Europa doet men dit regelmatig om te zien waar je de volste wegen kunt verwachten bij uitblijvend beleid. De meeste auto’s per inwoner vindt je (niet verrassend) in het kleine Luxemburg. Daar hebben 83 inwoners op de 1000 mensen een auto op hun naam staan. Belgie is ook een autodruk land. Daar hebben 45 mensen op de 1000 een auto. Overigens is het gemiddelde in het EU-gebied 27 op de 1000, net zoveel als in ons land momenteel staat geregistreerd. Wij zijn dus een gewoon gemiddeld EU-land geworden en wij bezitten per 1000 inwoners even veel auto’s als de Ieren en Italianen. Povertjes gesteld is het nog in Bulgarije met slechts drie auto’s op de 1000 inwoners en ook in Roemenie is het op dit punt nog niet echt vol. Ondanks het feit dat men daar toch Dacia’s bij de vleet bouwt, aan het eigen volk worden ze niet geleverd. Bij vier auto’s op de 1000 inwoners is het er nog relatief rustig! (RAI)

Lees ook:Hard rijden in de buurt grootste ergernis
Lees ook:Steeds meer vrouwen hebben een auto…
Lees ook:Saarland blijkt onveilige deelstaat….
Lees ook:Roemeense beelden
Lees ook:Tweederde auto’s nog steeds op naam van de man

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.