Autobranche groeit weer…

Automarkt 2016 1Volgens becijferingen van het CBS, gaat het binnen de vaderlandse autobranche weer wat beter. De omzet steeg in de eerste jaarhelft van dit jaar t.o.v. dezelfde periode een jaar eerder.
Uit de door het CBS geleverde cijfers valt op te maken dat de omzet van de belangrijke peiler voor de econonomie in de eerste helft van dit jaar 7,5 procent hoger uit kwam als je het vergelijkt met dezelfde periode vorig jaar. Dit is de sterkste omzetstijging voor de sector sinds 2011.

IMG-20160401-WA0004Volgens het CBS ging het in alle onderdelen van het vakgebied beter dan een jaar eerder. Bij de bedrijfsauto’s wasde omzetgroei met 15 procent het grootst. Bij autoservicebedrijven steeg de omzet met ruim 8 procent terwijl de personenautotak goed was voor een verkoopplus van 7 procent. Binnen de branche is de personenwagenafdeling het grootst en ook het meest belangrijk.
Het CBS meldt ook een verbeterde stemming onder ondernemers in de auto- en motormarkt. Die zijn allang blij als ze weer wat terugverdienen van de in het verleden gedane investeringen. De indicator voor het ondernemersvertrouwen steeg van min 0,9 procent aan het begin van het tweede kwartaal naar plus 4 procent drie maanden later. Wel zijn ondernemers iets minder optimistisch over de resultaten in het lopende kwartaal.

In het afgelopen kwartaal nam het aantal openstaande vacatures in de auto- en motorbranche overigens met 800 toe tot 2.600, het hoogste aantal sinds het derde kwartaal van 2008.(CBS)

Lees ook:Nederlandse autobranche groeide weer…
Lees ook:Omzet transportsector stijgt; koeriers draaien beter!
Lees ook:Er zit weer perspectief in het koeriersvak…
Lees ook:Autobranche positief over omzet en toekomst…
Lees ook:Mercedes tevreden met resultaten…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.