Leaserijders gek op Plug-in-hybrides…

EV oplaadapparatuur AmsterdamVan alle nieuw geregistreerde hybride en volledig elektrische auto’s waren de Mitsubishi Outlander PHEV, de Volkswagen Golf PHEV en de Toyota Auris HEV vorig jaar favoriet. Begin 2016 reden twee keer meer plug-in hybrides rond dan in het jaar daarvoor. Dat meldt CBS.
In 2015 zijn ruim 60 duizend nieuwe min of meer elektrische auto’s verkocht. Rekening houdend met import, export en sloop komt het totale aantal elektrische auto’s op de Nederlandse wegen op 1 januari 2016 uit op 211 duizend. Hoewel het totale aantal elektrische auto’s met een derde is gestegen ten opzichte van een jaar eerder, is begin 2016 niet meer dan een op de veertig auto’s in Nederland geheel of gedeeltelijk elektrisch aangedreven. Kortom, er is nog best een hele markt te bedienen op dit punt.

Plug-in EV 01Van alle elektrisch aangedreven auto’s rijdt een op de twintig volledig op stroom, dit zijn de ‘volledig elektrische voertuigen’ (FEV’s). De rest betreft ‘gewone’ hybrides (HEV’s) en plug-in hybrides (PHEV’s). Dit zijn auto’s met een verbrandingsmotor en elektromotor, waar de laatstgenoemde groep ook is uitgerust met een stekker waarmee de accu’s kunnen worden bijgeladen. Juist deze laatste groep wordt meestal niet gebruikt zoals het bedoeld is. Let maar eens op het verkeer op de linkerbanen van de diverse snelwegen in ons land. Vooral zakelijke rijders blijken te porren voor het rijden in een dergelijk vervoermiddel. Zij hebben ook het meest voordeel van de belastingsubsidies op dergelijke auto’s. (CBS)

Lees ook:Ook Skoda gaat elektrische modellen bouwen…
Lees ook:Volvo gaat voor Plug-in hybrides
Lees ook:Volvo; op naar een laadstekker EV’s en Plugin’s
Lees ook:Volvo komt met meest geavanceerde model ooit!
Lees ook:Hyundai IONIQ komt 63 kilometer ver…op accu’s….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.