Fijne jaarwisseling…..

2015 is bijna op zijn eind. Een leuk autojaar met veel nieuws, schandalen, overdrijving, een fraaie AutoRAI en zelfs een BedrijfsautoRAI. De diverse fabrikanten zorgden weer voor het bekende patroon, van terugroepacties tot nog zuiniger en schonere modellen. In dealerland waren weer de nodige wijzigingen zichtbaar. Clusters van bedrijven, fusies, faillissementen. Een zaak stak er met kop en schouders boven uit. Volkswagen! Gerommel met software bij voornamelijk de Amerikaanse dieselmodellen en de opmerkelijke bekentenissen van het top-management. Het werd in de media groot uitgemeten. Want o o wat een schandaal. Dat viel m.i. in het niet bij de doden en gewonden die zijn gevallen door verkeerde contactsloten en airbags bij andere merken. Miljoenen auto’s van General Motors, Chrysler/Fiat, Japanse merken, ze moesten terug naar de dealers voor soms ingrijpende reparaties. Maar VW blijft hangen. Uitstoot als de nieuwe halsmisdaad. Het kan verkeren en de milieubeweging lacht in haar vuistje. In de praktijk bleek het met die sjoemelsoftware nogal mee te vallen en hoeft VW helemaal niet zoveel auto’s terug te halen als oorspronkelijk gedacht. En dat is wellicht wel het meest opvallend. Dat zo’n groot concern eigenlijk het overzicht kwijt was over welke modellen nu in de categorie ‘goed’ of ‘fout’ vielen. Maar men loste het top op, buigt het hoofd, ontslaat de verantwoordelijken en gaat verder waarmee het goed is. Auto’s bouwen van een hoge kwaliteit en met een langjarige betrouwbaarheid. Zoals Toyota ooit ook deed. Niet vreemd dat juist die twee concerns strijden om de titel ‘grootste’ van het jaar. In 2016 gaan we weer verder met al het nieuws wat zoal voorbij komt in autoland. We gaan o.a. eens uitgebreid rijden met een Subaru. Eens zien wat er verder nog op ons pad komt. Wordt vast leuk en interessant.
Maar voordien; heel fijne jaarwisseling allemaal en een goed begin van 2016.

Lees ook:Golfjes nog steeds mateloos populair bij autodieven…
Lees ook:Stopt Daihatsu er mee?
Lees ook:Mercedes pakt negen prijzen….
Lees ook:Facelift Audi A3 + S3 Sportback
Lees ook:Baby Opel Antara op komst

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.