Tesla voert actieradius Roadster op…

Terwijl de Tesla Model S een wereldwijde hit is geldt dit niet voor de oudere Roadster. Dat eerste model van deze innovatieve fabrikant kwam al in 2006 op de markt en was in feite niet veel meer dan een Lotus Elise met een elektromotor. Weinig handig voor de dagelijkse boodschappen bij de supermarkt en Ikea moest je ook maar voorbijrijden. Maar je viel er wel in op. Al was de actieradius een behoorlijk probleem. Want wie er mee reed zoals bedoeld kwam er al snel achter dat de batterijen wel erg snel leeg raakten. Daar heeft Tesla nu een oplossing voor gevonden. Nieuwe accu’s met een capaciteit die 31% meer vermogen leveren. Daarbij heeft men de Roadster ook uiterlijk beetgepakt waardoor de auto een lagere luchtweerstandswaarde meekrijgt en dus zuiniger omspringt met die beschikbare stroom. Wie er echt met een licht voet in zou rijden kan ruim 600km ver komen. De nieuwe Roadster komt vanaf deze lente in de showroom te staan. Niet dat ik denk dat er in ons land heel veel van worden verkocht, de verkoop bewoog zich altijd rond de 1-10 stuks per jaar, maar toch…. (AMuS/YB)

Lees ook:Eerste haken en ogen bij electrische Tesla
Lees ook:Dat imago toch; Tesla
Lees ook:Electrishe sportwagen: Tesla Roadster
Lees ook:Komt er ook een open Tesla aan?
Lees ook:Eindelijk een eerste Tesla Model 3…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.