Omzet transportsector stijgt; koeriers draaien beter!

MB Sprinter Stukart 2De omzet van de transportsector steeg volgens cijfers van het CBS in het laatste kwartaal van 2013 met bijna 1 procent vergeleken met een jaar eerder. Ook over heel 2013 nam de omzet met bijna 1 procent toe tot een jaaromzet van bijna 75 miljard euro.

AB - CBS 4040g1De omzet van wegtransporteurs, verreweg de grootste branche in de transportsector, steeg in het vierde kwartaal met 2,5 procent ten opzichte van een jaar eerder. Dit was hiermee de eerste omzetstijging in 2013. Het goederenwegvervoer profiteerde onder andere van een toename van de export. Grotere vrachtvolumes zorgden voor stijgende opbrengsten, vooral bij de middelgrote bedrijven, terwijl de tarieven op vrijwel hetzelfde niveau lagen als een jaar eerder.
Verhuisbedrijven behaalden 3 procent meer omzet in het vierde kwartaal door een stijging in het aantal opdrachten. Dit terwijl verhuizers 3 procent minder rekenden voor hun diensten.
Koeriers profiteerden van meer internetbestellingen. Een groter aantal pakketten en een tariefstijging zorgden ervoor dat hun omzet met ruim 5 procent omhoog ging. Veel expediteurs zagen echter de omzet voor het derde kwartaal op rij dalen, ditmaal met 2 procent.

Ondernemers uit de hele transportsector zijn per saldo positief gestemd over het toekomstige economische klimaat. Er wordt positiever gedacht over de tarieven dan een jaar eerder. De zeevaart en binnenvaart gaven vaker dan andere transportbranches aan omzetstijgingen te verwachten.

Lees ook:Hogere uitstoot CO2 eerste kwartaal..
Lees ook:Autobranche kreunt en piept…
Lees ook:Vrachtwagenbranche is lichtpunt in donkere autodagen..
Lees ook:CO-2 uitstoot weer gedaald – bijdrage transportsector stijgt…
Lees ook:Autobranche groeit weer…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.