Op weg naar Duitsland? Let op..boetes zijn verhoogd!

Voor hen die nu of straks naar Duitsland rijden om daar zaken te doen, gebruik te maken van de goedkopere aanbiedingen in supermarkt of bij het tankstation even te profiteren van de lage brandstofprijzen, er zijn wat regels die bij de oosterburen veranderd zijn. Zo heeft men de boetes verhoogd. Ook in het land van Merkel zoekt men naar extra inkomsten en het wegverkeer blijkt een prima bron. Zij het dat de tarieven nog altijd geen schaduw zijn van die in ons landje. Wie op zomerbanden de grens passeert loopt een grote kans op een boete, winterbanden zijn bij wet voorgeschreven namelijk, en die boete is nu verhoogt naar 60 euro per keer. Meteen afrekenen! Voor de Duitse verkeersdeelnemers is het ‘puntensysteem”veranderd. Als stok achter de deur kent men daar een systeem waarbij je per boete punten oploopt, geregistreerd in een supercomputer die in Flensburg gezeteld is. Wie acht strafpunten oploopt is zijn rijbewijs kwijt. Was voorheen pas bij 18 punten. Zal veel verkeerszondaars vast aanzetten tot rustiger rijstijl. Rijden en bellen met je smartphone kost je ook meteen 60 euro. Een schijntje in vergelijking met Nederland, maar toch. Men vergeeft het je echt niet omdat je Nederlander bent. Een reflecterend veiligheidsvestje is ook voorschrift geworden bij de Duitsers. Bij pech onderweg, altijd aantrekken. Wie verder rijdt naar Zwitserland moet zich realiseren dat daar vanaf 1 januari dit jaar de verlichting ook overdag aan moet. Bij modernere auto’s geen probleem, maar bij wat oudere auto’s toch maar even de schakelaar draaien of indrukken. Duitsland kent vanaf 22 oktober a.s. nog een nieuwtje. Alle auto’s die daar worden geleverd na die datum moeten zijn voorzien van een automatisch systeem om de bandenspanning te monitoren. U bent gewaarschuwd…:)

Lees ook:Italianen loeren op SUV’s en terreinwagens….
Lees ook:Boetes naar vermogen of inkomen?
Lees ook:Flink hogere boetes in Duitsland
Lees ook:Italianen treden strenger op..
Lees ook:Duitsland ook in ban milieutaks

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.