Toyota stoot minste uit…

Toyota 2012_Hybrid_Line-up__thumbToyota jubelt in een persbericht over haar eigen Europese CO2 uitstoot. Normaal zou je denken, ‘so what”? Maar het moet gezegd, het merk heeft een paar aardige ijzers in het hybridevuurtje en de gemiddelde Toyota-uitstoot is daardoor in directe zin minder groot dan bij de concurrentie het geval is. Bij een bepaalde manier van rekenen komt het merk niet hoger dan een gemiddelde uitstoot van 103,6 gram/km. Doorberekend naar de totale CO2 uitstoot die nodig is om de vloot Japanse hybrides voort te bewegen kom je wel een stukje minder schoon uit, namelijk bij 121,9 gram/km. Daarmee zit het merk nog steeds bij de groep schonere autofabrikanten, maar moet daar dan de eerste plek overlaten aan het op dit punt vaak onderschatte Fiat. Toyo 2012_02_Toyota logoToch doet Toyota het dus goed in de directe zin van verminderde uitstootcijfers en zorgen de hybrides van het merk dat een bepaalde bijdrage wordt geleverd aan het milieu in de diverse Europese landen. In Nederland is het enthousiasme overigens groter voor hybrides dan elders het geval is. Zal zeker komen door de fiscale voordelen die de overheid aan dit soort wagens toekent. Opvallend is wel dat binnen het eigen gamma, de Auris Hybride de laagste cijfers laat zien. Met 84 gram/km ligt deze auto ver onder de toch vaak spreekwoordelijk schone Prius die er nog altijd net zoveel CO2 uit mikt als de met een gewone benzinemotor uitgeruste Aygo. Namelijk 99 gram/km. Nog steeds netjes laag, maar de Aygo (plugin) doet dat beter.

Lees ook:Steeds meer schone Europese auto’s
Lees ook:Zeeuwen rijden meest milieu-onvriendelijk
Lees ook:Toyota Aygo; nu ook bij V en D!
Lees ook:Nederland koploper bij verlaging CO-2 uitstoot door verkeer…
Lees ook:Toyota Aygo krijgt ook facelift

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.